Medlemmar: 8782 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

En för tillfället stekhet Diego Costa.

Arsenal på jakt efter stekhet Diego Costa

tor 7 nov 2013 kl 11:50

Arsenal lyckades inte värva någon anfallare under sommarfönstret. I januari försöker klubben igen – och ska enligt uppgifter ha gjort Atletico Madrids Diego Costa till dess huvudmål.

Arsenal försökte i somras värva en anfallare utan framgång. Länge trodde supportrarna att Higuain var klar för klubben, men i slutändan valde argentinaren istället Napoli. Luis Suarez är en annan spelare Arsenal länge jagade - men fick flera bud nobbade av Liverpool. När fönstret hade stängt i början av september var det bekräftat att Arsenal misslyckats med att värva en anfallare. Detta till supportrarnas stora besvikelse.
I januari ska Arsenal göra ett nytt försök att lösa anfallsfrågan. Den här gången är det Diego Costa som sägs vara klubbens huvudmål. Wenger känner till spelaren sedan en tid tillbaka.
- Han fångade min uppmärksamhet redan förra året genom sin beslutsamhet och styrka att gå framåt. Han förfogar även över tekniska kvalitéer och är kylig vid avslutningarna.

Enligt Wenger är Costa en spelare som tidigare inte kunnat hitta sin plats, men i och med Falcaos flytt till Monaco har brassen den här säsongen fått ett helt annat utrymme.
- Han var under en lång tid utlånad eftersom han inte kunde hitta sin plats. Men de senaste två säsongerna har han gjort det. Falcaos flytt har gett honom mer utrymme. Laget spelar för honom och vi kan se talangen han har inom sig.