Medlemmar: 8782 st.

Storstryk för ungdomarna på Colney.

Förlust för U18 hemma mot Chelsea

sön 17 nov 2013 kl 22:10

Arsenal U18 hade ett väldigt starkt manskap som man ställde upp med i lördagens match mot Chelsea. Trots det lyckades ändå laget från västra London rent av krossa Arsenal med 3-0 på London Colney.

Carl Laraman, tränare för Arsenals U18-lag hade flera spelare från U21 att tillgå när man i lördags tog emot Chelsea på träningsanläggningen vid London Colney. Bland annat startade Chuba Akpom i anfallet och Ainsley Maitland-Niles till höger på offensivt mittfält. Samtidigt återvände även Alex Iwobi till spel efter ett kortare skadeuppehåll. Detta var dock de tre ända förändringarna i startelvan från förra helgens möte med Southampton som slutade 2-2.

Trots detta skulle det ändå vara gästerna från västra London som tog tag i taktpinnen och redan efter sex minuter var man i förarsätet. Jeremie Boga gick på ett lågt avslut från strax utanför straffområdet vilket gick hela vägen in i nät bakom Ryan Huddart. Två minuter efter det borde man ha uttökat ledningen då Chelseas, Isiaw Brown sprang sig fri mot mål, rundade Ryan Huddart och sköt mot mål men tack vare en heroisk täckning från Tafari Moore så lyckades man få undan bollen. Efter detta vaknade Arsenal upp efter en trög start och man började skapa en del på egen hand. Chuba Akpom hade en oerhört farlig nick på mål, Jack Jebb sköt en frispark i stolpen och Alfred Mugabo mötte upp med pannan på ytterligare en frispark från Jebb, oturligt nog lyckades han inte hålla bollen innanför ramen.

När ett mål verkligen hängde i luften för The Gunners så skulle det ändå komma ett andra för Chelsea. Jeremie Boga vek in i banan från sin vänsterkant och gick på ett lågt avslut precis som vid hans första mål. Även detta skott skulle gå in och var nästintill en repris mot hans föregående. Boga var inte nöjd där utan skulle även fastställa sitt hattrick tre minuter innan pausvilan då han löpte rätt på ett inlägg och kunde distinkt trycka in bollen med huvudet. 3-0 var resultatet i paus men ska man kolla till det spelmässiga så var detta inte rättvist eftersom Arsenal hade haft minst lika mycket och skapat lägen på egen hand också.

Den andra halvleken var väldigt chansfattig och inget nöje att titta på direkt. Chelsea hade inga problem att hålla emot den press som Carl Laramans mannar satte fram. Egentligen lyckades man bara skapa två hyfsade målchanser signerade Alex Iwobi och Jack Jebb. Det första avslutet var från Iwobi och det var innanför ramen men Chelsea-keepern hade inga problem med att rädda skottet. I den 78:e minuten kom halvlekens bästa målchans då Ainsley Maitland-Niles stormade fram längs högerkanten innan han skickade in bollen snett inått bakåt till Jack Jebb som tyvärr sköt rakt på Beeney i gästernas mål.

Matchen under lördagsförmiddagen skulle sluta med en 3-0 förlust och stor besvikelse för alla inblandade i U18. Nu gäller det för många utav de som spelade att lägga detta bakom sig och börja ladda upp för möte med Norwich i första rundan utav Premier League U21 Cup på tisdag. Matchen spelas på Carrow Road med start 20.00.

Arsenal U18-Chelsea U18 0-3

Ryan Huddart - Tafari Moore, Elliot Wright, Leander Siemann, Arinse Uade - Alfred Mugabo (68), Jack Jebb - Ainsley Maitland-Niles, Dan Crowley, Alex Iwobi - Chuba Akpom.

Avbytare: Marc Bola, Renny Smith (68), Jamaal Raage, Tarum Dawkins, Kaylen Hinds.