Medlemmar: 8813 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Henry har tränat med Arsenal under vintern, nu är han med i en ny dokumentär som heter Arsenal Legends.

Henry i ny dokumentär

fre 20 dec 2013 kl 12:26

Thierry Henry berättar att rivaliteten till Manchester United var "fullt med blod" men väldigt respektfull.

SE PROGRAMMET

Vill du se ITV:s Best of enemies där Patrick Vieira möter Roy Keane - klicka här

De röda halvorna av London och Manchester var Premier Leagues "Big two" på den tiden när fransmannen Thierry Henry hade sina glansdagar i ligan.
De båda lagen delade på de första fem titlarna efter hans ankomst 1999.
Tuffa dueller och fula närkamper minns alla men det var en inbördes beundran mellan The Gunners och United, menar Henry.
- Man kommer alltid komma ihåg dusterna mellan Patrick Vieira och Roy Keane och striderna mellan Martin Keown och Ruud van Nistelrooy. Att slå United var mycket mer än att försöka vinna ligan för oss i Arsenal, säger han i en helt ny dokumentär, Arsenal Legends: Thierry Henry.
- Allting handlade om att försöka slå dem. Jag är helt säker på att det var så för dem också, att slå oss till varje pris.

Och efter det kom snacket om att försöka vinna ligan.
Som spelare försökte man alltid försöka förklara för folk att där fanns en stor respekt mellan oss. Varje spelare i Arsenal hade en stor respekt
för Manchester United och jag tror att det var samma sak för spelarna i det andra lägret.
- Inför varje match och sade pressen att Mr. Wenger hade sagt något illa om Ferguson och Ferguson hade sagt något illa om Wenger.
Och visst, det hände för det mesta också och det var vid denna perioden vi tävlade med varandra varje år om att vinna Premier League.