Medlemmar: 8780 st.

Crowley spelade hela matchen när U18-laget föll.

U18 avslutade året med förlust

sön 22 dec 2013 kl 20:48

Trots dominerande spel matchen igenom lyckades inte Carl Laramans unga spelare i Arsenal U18 få med sig någon poäng från mötet med Norwich. Laget får fortsätta satsa mot sin första seger för säsongen nästa år.

Arsenals U18-lag spelade sin sista match för året under lördagen när Norwich kom på besök till London. Carl Laramans unga lag dominerade från start och skapade flera klara målchanser men Ben Killip i gästernas mål höll ställningen mållös. Jack Jebb sköt i stolpen redan efter tre minuter och sedan fick Steffi Mavididi se sitt chippavslut räddas på mållinjen.

Trots detta övertag av Arsenal lyckades dock Norwich ta ledningen efter 28 minuters spel. På en hörna nådde Canaries-spelaren, Norman högst och nickade i nät bakom Ryan Huddart. The Gunners fortsatte dock att spela bra efter detta och hade två gyllene lägen att kvittera innan pausvilan. Först var det Mavididi som fick se sitt avslut från nära håll räddas utav Killip och sedan Danny Crowley som skruvade ett skott i stolpen.

Carl Laramans mannar fortsatte sedan att spela offensivt i den andra halvleken men saknade skärpan i den sista tredjedelen. Killip i Norwich-målet fortsatte att storspela. Han räddade både Crowleys låga skott i den 52:a minuten och senare tippade han Ainsley Maitland-Niles skott över ribban. Den inbytte, Christopher Willock missade Arsenals bästa chans under den andra halvleken då han frispelades av Crowley på ett fint sätt men hans egna avslut var inte av samma klass och satt i sidnätet på målet.

Detta var en dålig avslutning på det här året som just för U18 inte varit så lyckosamt, speciellt inte denna säsong. Laget har fortfarande inte vunnit en enda ligamatch den här säsongen så jakten efter den första segern fortsätter 2014. Nästa match i U18-serien spelas den 4 januari borta mot Fulham.

Noteras från denna helg kan även göras att Arsenal U16 vann med 4-2 mot Norwich. I den matchen gjorde Martin Graiciar ett hattrick. Martin är från Tjeckien och har under veckan provspelat med klubben och kommer troligtvis att kallas tillbaka snart igen på ytterligare provspel.

Arsenal U18-Norwich U18  0-1

Mål: 0-1 Norman (28).

Ryan Huddart – Alfred Mugabo, Stefan O´Connor, Leander Siemann, Elliot Wright – Glen Kamara, Jack Jebb – Ainsley Maitland-Niles, Dan Crowley, Alex Iwobi – Steffi Mavididi.

Avbytare: Deyan Iliev, Chris Willock, Jamaal Raage, Arinse Uade, Renny Smith.