Medlemmar: 8839 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsenal komma upp på vinnarspåret igen?

Inför: Arsenal-Chelsea

sön 22 dec 2013 kl 21:18

På måndag är det dagen innan julafton och mitt i all stress inför den stora dagen spelar Arsenal en enormt viktig match. Chelsea kommer på besök till Emirates Stadium för ett hett toppmöte i ligan.

Med en dag kvar till julafton kommer Arsenal att spela en utav säsongens absolut viktigaste matcher hittills då Chelsea kommer på besök till de norra delarna av London. I och med att både Liverpool och Manchester City vann sina matcher under lördagen har Arsenal, förhoppningsvis endast tillfälligt, blivit nedknuffade till en tredje plats i tabellen med en match mindre spelad. Om vi föreställer oss ett mardrömsscenario med att Chelsea går och vinner denna match så skulle vi få fira jul på en fjärdeplats i Premier League. Ni märker alltså att betydelsen av denna match är oerhört stor och det gäller att få med sig ett bra resultat för att fortsätta vara i täten.
Arsenal kommer senast från en tung bortaförlust mot Manchester City på Etihad Stadium. Matchen slutade hela 6-3 till de ljusblå och till det fick man även lägga till en skada på Laurent Koscielny som kommer missa mötet med The Blues på måndag. I efterhand diskuterades det mycket om att Jack Wilshere pekade fingret åt City-fansen och att Mertesacker skällde ut Özil för att han inte tackade de tillresta bortasupportrarna efter slutsignalen. Troligtvis har spelarna själva kommit över detta för länge sedan då efter debaclet i Manchester fick ett par dagars ledighet som de flesta spenderade utomlands med sina familjer. Truppen har efter det samlats och haft julfest ihop med maskeradtema så trots en tung förlust i den senaste omgången verkar stämningen i gruppen vara på topp.

Chelsea har däremot inte haft ett lika långt uppehåll sedan de sist var i matchspel. I tisdags åkte de norrut för ett möte med Sunderland i Ligacupens kvartsfinaler. Detta skulle dock inte bli en rolig resa för de blåa som förlorade med 2-1 efter att ha släppt in ett kvitteringsmål i matchens slutskede. Man förlorade sedan i förlängningen efter att Borini suttit det vinnande målet i den 118:e minuten. Självklart var detta en besvikelse för Mourinhos mannar men i ligaspelet vann man senast mot Crystal Palace med samma siffror. Noteras skall dock göras att Chelsea inte presterade på topp i den matchen och ”The special one” var inte nöjd med sitt lags insats efter den matchen.

Måndagens match kan verkligen förgylla eller förstöra julen för oss supportrar med tanke på betydelsen utav den. Vi kan nog förvänta oss en nervös match som förhoppningsvis innehåller många mål som mötena mellan dessa lag brukar göra. Det lag som klarar av försvarsdelen på bästa sätt kommer stå som vinnare i slutet och går in i en tuff period, som väntar i mellandagarna, med ett försprång och stort självförtroende.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Chelsea har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan. Senast i den fjärde rundan utav Ligacupen som spelades 29:e oktober på Emirates Stadium, då vann man med 2-0.
  • Arsene Wenger har aldrig vunnit mot ett lag som har coachats utav José Mourinho. Totalt har det blivit fyra oavgjorda matcher och fem förluster på nio liga- och cupmatcher.
  • Arsenal släppte in lika många mål på Etihad Stadium förra helgen som man gjort totalt sett på sina elva tidigare ligamatcher.
  • Under de sex senaste mötena med Chelsea har de haft fem olika tränare.
  • Arsene Wenger är bara en poäng ifrån att ha kammat hem totalt 1300 Premier League-poäng under sin tid hos Arsenal.

Skador

Arsenal: Totalt återfinns fyra spelare på Arsenals skadelista just nu. Det är sedan tidigare Yaya Sanogo (ryggen), Alex Oxlade-Chamberlain (knä) och Abou Diaby (knä). Sedan mötet med Manchester City hittar vi även Laurent Koscielny där med en knäskada men han kan eventuellt vara tillbaka i spel redan i nästa omgång borta mot West Ham.

Chelsea: Gästernas skadelista är betydligt tunnare och de ända noterbara spelarna som eventuellt kommer att missa måndagens match är Azpilicueta och Bertrand som fick några smällar i senaste matchen i ligacupen. Annars finns där Van Ginkel med en knäskada.

Troliga startelvor

Arsenal

Wojciech Szczesny
Bacary Sagna - Per Mertesacker - Thomas Vermaelen - Kieran Gibbs.
Mathieu Flamini - Mikel Arteta.
Mesut Özil - Aaron Ramsey - Santi Cazorla.
Olivier Giroud.

Chelsea

Petr Cech
César Azpilicueta - David Luiz - John Terry - Ashley Cole.
Ramires - Willian.
Juan Mata - Frank Lampard- Eden Hazard.
Fernando Torres.