Medlemmar: 8809 st.

Olivier Giroud skallade in segermålet.

One-Nil to the Arsenal

mån 30 dec 2013 kl 14:01

Efter en tuff och hård match, så stod Arsenal tillslut som segrare efter ett mål av Giroud. Arsenal avslutar 2013 som ligaledare och Englands bästa lag under kalenderåret.

Arsenal åkte till matchen utan skadade Aaron Ramsey. Även Mesut Özil fick stanna kvar hemma med en axelskada. Lagkaptenen Thomas Vermaelen och ytterbacken Nacho Monreal fick stå över på grund av sjukdom. Tillbaka var Koscielny efter sin knäskada och Jack Wilshere efter sin avstängning som han fick efter Manchester City-matchen. Tomas Rosicky spelade sin 200e match i Arsenaltröjan. I startelvan fick vi även se Flamini.

Arsenal var snabbast ut från blocken under matchstarten. Laget satte press på motståndarna men kom aldrig riktigt fram till chanserna. Cazorla och Wilshere var de två som pressade mest, men det var alltid ett Newcastle ben eller huvud som var i vägen. Första läget fick Newcastle, i den 15' minuten. Loic Remy slog in ett inlägget till Moussa Sissoko, men fransmannens nick plockades av Szczesny.
Arsenal hade ett par fina lägen, bland annat ett skott av Wilshere som gick över och ett skott av Rosicky som gick rakt på Newcastles målvakt Tim Krul. Newcastle började få igång sitt spel i andra halvan av första halvlek. Mathieu Debuchy hade ett farligt skott som gick strax utanför stolpen. Det var två mycket trötta och okoncentrerade lag i första halvlek. Två lag som inte kunde få till den avslutande passningen till målchansen.
Det var inte förrän på tilläggstid i första halvlek som Newcastle fick de första riktigt farliga målchanserna. Sissoko sköt en riktig kanon från straffområdsmarkeringen. Sczcesny var med på noterna och kunde styra det tunga skottet strax över ribban. På den följande hörnan fick Debuchy en riktigt fin träff med huvudet. Newcastle, som är kända för att ha den längsta måltorkan i Premier Leagues historia när det kommer till hörnmål, fick se bollen gå i ribban.
Arsene Wenger fick en tankeställare precis innan paus, och det var ett helt annat Arsenal man fick se i andra halvlek.

Båda lagen hade pumpat in energi i kroppen inför den andra halvleken. Det blev en rivstart direkt och trots att det var väldigt få engelsmän på planen, så blev det här en klassisk engelsk halvlek med hårt spel från båda lagen.
Det var the Toon som fick det första läget. Hemmalagets yttermittfältare, Anita, slog in ett farligt inlägg från högerkanten. Det blev tumult i försvaret, och bollen studsade lite var som. Tillslut fick Arsenal bort bollen. Efter detta var det Arsenals tur att sätta en högpress på Newcastle. Man bröt bollen långt upp och Newcastle fick aldrig någon lugn och ro. Tillslut släppte det för ligaledarna.
I den 65 minuten tacklade Chech Tiote ner Cazorla ca 35 meter från mål. Walcott klev fram för att ta frisparken. Engelsmannen slog ett perfekt inlägg mot en framrusande Giroud. Anfallaren fick en liten touch på bollen, men det räckte för att ställa till det för Tim Krul i mål. Detta var Girouds 11 mål den här säsongen, alla tävlingsmatcher inräknade. 1-0 till Arsenal.
Strax därpå borde det blivit 2-0. Arsenal fortsatte med sin höga press och Newcastle visste inte vad dom skulle göra. Wilshere fick bollen strax utanför halvmånen. Han lade en riktigt fin smörpassning mellan mittbackarna till en löpande Walcott. Dessvärre var bollen lite hård, så Walcott kunde bara få till en lös touch på den. Bollen kom tillbaka till Walcott som försökte lobba den över Krul. Han lyckades med det, men mittbacken Williamson hade hunnit ställa sig på mållinjen. Han nickade bollen upp i ribban och ut till en fri Giroud som bara behövde stöta in den. Giroud, som har en fin vänsterfot, fick tyvärr bollen på högerfoten. Med lite tid på sig så drog han till med ett skott direkt, dessvärre fick han en felträff och bollen rullade bort från mål.
Direkt efter det vaknade Newcastle upp. Dom krigade sig tillbaka in i matchen. Trots en högpress lyckades The Toon aldrig riktigt skapa dom riktigt farliga lägena. Det närmsta dom kom var när Szczesny fick en tillbaka passning av Flamini. Szczesny ska bara skjuta upp bollen, men lyckas få en riktigt dålig träff. Han sköt istället bollen rakt i ansiktet på en pressande Remy. Turligt nog för Szczesny så kunde han se bollen rulla någon meter utanför stolpen.
Newcastles press fortsatte. Boll efter boll seglade in mot straffområdet, men Wenger hade bytt in Jenkinson istället för Walcott och körde med en fembackslinje. Sagna, tillsammans med Mertesacker och Koscielny, lyckades rensa bort det mesta som var riktigt farligt. Sista möjligheten fick Tim Krul när han hade gått upp för att agera spelare på Newcastles hörna, under stopptid. Där får inte Newcastles målvakt använda händerna, så han försökte nicka bollen. Dessvärre för Krul så fick Szczesny använda händerna. Szczesny kom högst upp i duellen och kunde boxa bort bollen från fara.
Arsenal leder nu ligan när halva säsongen är spelad. Det är tätt mellan lagen och allt kan hända. Nu får laget fira nyår innan det är match på Nyårsdagen mot Cardiff på hemmaplan. Sedan väntar ett hett derby mot Tottenham i FA Cupen den 4e januari.