Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal vann det tidigare mötet denna säsong med 3-0 borta på Cardiff City Stadium.

Inför: Arsenal-Cardiff

tis 31 dec 2013 kl 17:58

Arsenal inleder 2014 som ligaledare och med att spela sin fjärde match på tio dagar. Cardiff City kommer på besök till Emirates Stadium. Allt annat än en seger för Arsenal är en stor besvikelse!

Den första matchen för Arsenal under det nya kalenderåret spelas redan på onsdag, 1 januari. Man får utlandsbesök från Wales i form utav Cardiff City. Arsene Wenger och hans lag går in i det nya året som serieledare och supportrar börjar redan nu tro på en möjlig ligaseger i maj. Halva säsongen ska fortfarande spelas och det är nu vi börjar känna igen Arsenal, skadorna ramlar in en efter en.

Efter matchen uppe i Newcastle har det rapporterats om flertalet spelare som har skadekänningar. Mesut Özil missade förra matchen och rapporteras bli borta mellan 2-3 veckor, Ramsey lär bli borta 3 veckor och även Giroud och Gibbs kommer missa mötet med Cardiff. Det har även sagts att Wilshere, Rosicky, Walcott, Vermaelen och Monreal är tveksamma till spel efter på grund utav mindre skadekänningar eller sjukdomar. Som ni märker blir det nästintill tufft att få ihop till ett fullt lag om alla dessa spelare skulle avstå från spel på onsdagen och samtidigt blir spelschemat allt tuffare nu med matcher i både ligan och cuper. Självklart är det likadant för alla topplagen och det är det lag som klarar sig bäst genom de tuffa perioderna som står som mästare i maj.

Om man bortser från de efterföljande skadorna som mellandagsmatcherna så har man ändå fått med sig sex poäng utav sex möjliga. Det gör att man är tillbaka i ensam ligaledning framför Manchester City som är en poäng bakom. Arsenal kommer alltså till spel med ett bra självförtroende efter att man först besegrade West Ham borta på Boxing Day och sedan Newcastle på bortaplan i söndags. I derbyt mot The Hammers vände man underläge till vinst med 3-1 och i matchen på St. James´ Park lyckades man vinna med uddamålet trots mindre övertygande spel.

Cardiff däremot kommer till spel med ett sargat självförtroende efter en förlust och ett kryss på de två senaste matcherna, som båda spelades hemma på Cardiff City Stadium. Först var det Southampton som kom på besök och totalt spelade ut de. Efter fulltid var ställningen hela 3-0 till the Saints. Endast två dagar senare var det dags för spel igen och då var det Sunderland som kom på besök och trots att man fick med sig en poäng från den matchen får det ändå ses som en besvikelse då man släppte in kvitteringen, till 2-2 med endast tio sekunder kvar att spela. Det mesta i Cardiff har ändå handlat om ägaren, Vincent Tan och fansens missnöje mot honom. Bland annat genomfördes en protestmarsch utav supportrarna innan mötet med Southampton på Boxing Day.

Matchen på nyårsdagen kommer ändå inte bli någon dans på rosor för Arsenal, som alltså har flertalet nya namn på skadelistan. Men troligtvis lär man dominera spelmässigt som så många gånger förr och det gäller att ta tillvara på det och sätta de chanser man får. Det är matcher som dessa man bara måste vinna om man ska vara med och konkurrera om ligatiteln i maj. Förhoppningsvis får vi se Arsenal lika starkt som de spelade när man ställdes mot Cardiff tidigare den här säsongen. Då slutade det hela 3-0 till The Gunners efter dubbla mål utav hemmasonen, Aaron Ramsey och även Mathieu Flamini.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Arsenal är obesegrade i sina tolv senaste möten med Cardiff, (7 vinster och 5 oavgjorda). Senast Cardiff lyckades besegra Arsenal var 1961 på Highbury då gästerna vann med 3-2.
  • Detta är andra gången någonsin som lagen möts på nyårsdagen. Senast var ett möte på Highbury i Division One 1927 som slutade med seger 3-2 för Arsenal.
  • Arsenal har endast gjort sexton mål på nio hemmamatcher den här säsongen.
  • Cardiff har bara vunnit en utav nio spelade matcher. De har släppt in minst två mål i sju utav de matcherna.

Skador

Arsenal: Totalt återfinns just nu tolv spelare på skadelistan. Tveksamma till spel i matchen mot Cardiff är Jack Wilshere (fot), Tomas Rosicky (vad), Theo Walcott (axel) och Nacho Monreal samt Thomas Vermaelen som båda har dragits med sjukdomar. Utöver det missar definitivt Kieran Gibbs (vad), Olivier Giroud (fot), Mesut Özil (axel), Aaron Ramsey (höft), Yaya Sanogo (rygg), Alex Oxlade-Chamberlain (knä) och Abou Diaby (knä).

Cardiff: Onsdagens gäster har endast två spelare på sin skadelista och det är Andrew Taylor och Craig Bellamy som båda troligtvis missar matchen.

Troliga startelvor

Arsenal:
Wojciech Szczesny
Carl Jenkinson - Per Mertesacker - Laurent Koscielny - Bacary Sagna
Mathieu Flamini - Mikel Arteta
Serge Gnabry - Santi Cazorla - Lukas Podolski
Nicklas Bendtner

Cardiff:
David Marshall
Declan John - Kévin-Théophile Catherine - Ben Turner - Steven Caulker
Kim-Bo-Kyung - Gary Medel - Jordon Mutch - Craig Noone - Peter Whittingham
Fraizer Campbell