Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nicklas Bendtner kan återvända till spel mot Coventry på fredag. Kan han skjuta vidare Arsenal i FA-Cupen?

Inför: Arsenal-Coventry

tor 23 jan 2014 kl 22:31

Det är dags för den fjärde omgången i årets upplaga av FA-cupen att spelas och Coventry City kommer på besök till Emirates Stadium.

Arsenal gick in i FA-Cupen under första veckan av 2014. Då gästade Tottenham Hotspurs Emirates Stadium i ett hett North London Derby. Det blev seger med Arsenal med klara 2-0 efter mål utav Santi Cazorla och Tomas Rosicky. Laget presterade på en övertygande nivå och vann klart trots att man vilade flera utav sina nyckelspelare. Även under fredagens cup-match förväntas man vila en del viktiga spelare och de som fått sparsamt med speltid kommer få chansen att kliva fram. Detta behöver inte alls vara något negativt då dessa spelare allt som oftast är hungriga efter att få spela och de vill visa framfötterna för Wenger samtidigt som många utav de ordinarie spelarna är i stort behov av lite vila.

The Gunners kommer senast från en rätt så stabil hemmaseger i ligan förra helgen mot Fulham. Det slutade 2-0 efter att vår käre spanske spelfördelare, Santi Cazorla stått för båda målen. Precis som i den matchen går man även in i matchen mot Coventry som stora favoriter och har en del press på sig. Förhoppningsvis kan återkomsterna av Nicklas Bendtner och Alex Oxlade-Chamberlain ge laget lite energi för matchen för det är just motivation och energi som kommer bli nyckeln för Arsenal om man vill ta sig vidare till nästa omgång. Mikel Arteta och Aaron Ramsey är även de tillbaka i träning men har inte nått upp till full matchform än så de kommer inte delta under fredagens match.

Coventry City har inget att förlora när man reser till London och kommer till spel med ett bra självförtroende i gruppen efter sex raka matcher utan förlust i League One och FA-cupen. Den senaste matchen var även den lite extra speciell då man gästade Preston North End. Coventry var i underläge under större delen utav matchen men sedan lyckades man kvittera till 1-1 så sent som i den 97:e matchminuten. Coventry placerar sig just nu i mitten av tabellen i League One, mer bestämt på 11:e plats utav 24:a lag. Detta kommer definitivt vara deras spelares och fans höjdpunkt under säsongen hittills så inspirationen och viljan från deras sida kommer det inte vara någon tvekan om.

Från Arsenals sida är det även en viktig match då ett avancemang i Cupen skulle betyda fortsatta förhoppningar om en titel denna säsong. Det kommer bli en match som kommer styras utav hemmalaget och det gäller att man kan vara konsekventa och sätta de lägen man lyckas skapa bakom deras backlinje. Precis som vanligt när man möter lag från lägre divisioner gäller det att inte underskatta motståndet, det har vi lärt oss under den senaste säsongen. Förhoppningsvis kan spelarna göra sitt jobb och vi supportrar får en trevlig start på helgen.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Båda gånger tidigare som lagen stött på varandra i FA-cupen har Arsenal gått vinnande ur striden. Först vann man med 3-0 i ett omspel på Highbury 1975 och sedan 3-1 på Highbury 1977.
  • Senaste gången som Arsenal spelade mot Coventry var på Emirates Stadium i Ligacupen 2012. Då blev det seger med 6-1.
  • Arsenal har vunnit FA-Cupen tio gånger. Endast Manchester United med elva segrar i turneringen har ett bättre facit.

Skador

Arsenal: Mikel Arteta (vad), Aaron Ramsey (höft) och Thomas Vermaelen (knä) är tillbaka i träning och beräknas återvända till spel inom ett par dagar. Alex Oxlade-Chamberlain fick speltid med U21-laget tidigare i veckan så han lär vara involverad i fredagens match. Nicklas Bendtner har återställt sig från sin skada och är tillgänglig för spel igen. Sedan tidigare är Theo Walcott, Abou Diaby och Yaya Sanogo långtidsskadade.

Coventry City: Skadelistan i Coventry verkar enligt rapporter vara kort. Endast rapporter om en skada på anfallaren, Callum Wilson har det skrivits om. Han missar definitivt matchen.

Troliga startelvor

Arsenal

Lukazs Fabianski - Carl Jenkinson, Laurent Koscielny, Isaac Hayden, Kieran Gibbs - Jack Wilshere, Mathieu Flamini - Lukas Podolski, Gedion Zelalem, Alex Oxlade-Chamberlain - Nicklas Bendtner.

Coventry City

Joe Murphy - Cyrus Christie, Conor Thomas, Andy Webster, Blair Adams - John Fleck, Carl Baker, Daniel Seaborne, Jordan Clarke - Leon Clarke, Franck Moussa.