Medlemmar: 8779 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Özil och Arsenal fortsätta på den inslagna vägen?

Inför: Liverpool-Arsenal

fre 7 feb 2014 kl 21:19

Arsenal reste under fredagen norrut inför lördagens stormöte på Anfield. Liverpool på bortaplan är starten på en oerhört tuff vecka där det gäller att prestera om man vill vara fortsatt i topp!

Det är återigen dags för Arsenal att sättas på prov på riktigt i helgen då man ska möta Liverpool på bortaplan. Denna match är den första utav två lagen emellan på en vecka då lördagens hemmalag kommer på besök till Emirates Stadium nästa helg för spel i FA-cupens femte omgång. Med tanke på det tidigare mötet den här säsongen och de senaste årens resultat på Anfield så lär det vara ett revanschsuget Liverpool som man ställs mot imorgon. De två senaste bortamötena med The Pools har Arsenal vunnit och senast man förlorade på Anfield var i Champions League-mötet i april 2008.

The Gunners kommer till spel som ligaledare i helgen och det efter att Manchester City inte lyckades vinna mot Chelsea i måndags samtidigt som Crystal Palace besegrades hemma på Emirates Stadium. Alex Oxlade-Chamberlain stod för en fantastisk prestation då han fick chansen från start och levererade dubbla mål. Det finns dock tveksamheter om han får fortsatt förtroende i helgen eftersom Jack Wilshere är tillbaka i form och finns tillgänglig. Lördagens match är starten på en oerhört tuff period med Manchester United på onsdag, Liverpool i cupen nästa helg och sedan första mötet med Bayern München i Champions League. Det är nu det gäller att visa att man tillhör toppen och lyckas ta tillräckligt med poäng även mot de stora.

Liverpool kommer till spel efter ett snöpligt poängtapp borta mot West Bromwich. Matchen som spelades förra söndagen slutade 1-1 och laget från Birmingham kvitterade på ett grövre misstag utav den gamle Arsenal-spelaren, Kolo Touré. Dock borde lagets självförtroende ligga på en hyfsat hög nivå med tanke på det man presterade i Merseyside-derbyt på Anfield i omgången innan. Everton besegrades med hela 4-0 och flera spelare, framförallt Luis Suarez, var i hög form och kvällen var något alldeles speciellt för både spelare och tränare. Brendan Rogers har precis som Wenger en del spelare på sin skadelista och bland annat saknas Glen Johnson i backlinjen. Om det faktum att just han missar matchen är negativt för The Pools låter vi vara osagt.

Matchen lär bli intensiv och det gäller för Arsenal att mittfältet och backlinjen jobbar lika stabilt defensivt som man gjort under större delen utav säsongen. Så länge man klarar av att hålla Suarez ur matchen på samma sätt som man gjorde under säsongens första möte på Emirates så ska detta kunna sluta på ett bra sätt. En seger är troligtvis nödvändig om man ska behålla serieledningen efter att denna omgång är spelad då både Manchester City och Chelsea har lättare matcher som de troligtvis kammar tre poäng ifrån.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Liverpool har endast vunnit ett utav de tretton senaste mötena lagen emellan. Dock så har sju utav dessa tretton matcher slutat med ett oavgjort resultat.
  • Arsenal är i jakt på sin tredje raka seger i ligan på Anfield i helgen. Senast man lyckades besegra Liverpool på bortaplan tre gånger i rad var mellan 1973-1974.
  • Liverpool är obesegrade i sina tio senaste matcher på hemmaplan, nio vinster och en oavgjord. På dessa matcher har man gjort 33 mål och släppt in endast nio.
  • Arsenal har totalt spelat hem 26 poäng på bortaplan denna säsong. Med det har man bäst facit på bortaplan tillsammans med Tottenham.

Skador

Arsenal: Jack Wilshere ska alltså enligt rapporter vara helt återställd och redo för spel. Mikel Arteta haltade av i matchen mot Crystal Palace men ska ha återhämtat sig bra och kunna delta. Sedan tidigare finns Kim Källström, Aaron Ramsey, Theo Walcott och Abou Diaby på listan med långtidsskador och de kommer inte resa till Liverpool.

Liverpool: Lördagens hemmalag har fem spelare som definitivt kommer missa matchen på grund utav skador. Dessa är Glen Johnson, Lucas Leiva, Daniel Agger, José Enrique och Mamadou Sakho.

Troliga startelvor

Arsenal: Wojciech Szczesny – Bacary Sagna, Per Mertesacker, Laurent Koscielny, Kieran Gibbs – Jack Wilshere, Mikel Arteta – Mesut Özil, Santi Cazorla, Lukas Podolski – Olivier Giroud.

Liverpool: Simon Mignolet – Jon Flanagan, Martin Skrtel, Aly Cissokho, Kolo Touré – Steven Gerrard, Jordan Henderson, Philippe Coutinho – Raheem Sterling, Luis Suarez, Daniel Sturridge.