Medlemmar: 8700 st.

Arsenal är tillbaka på det vinnande spåret igen efter att ha besegrat Liverpool hemma. Det betydde avancemang till kvartsfinalen i FA-cupen.

Seger 2-1 och vidare avancemang

sön 16 feb 2014 kl 22:00

Arsenal fick sin revansch mot Liverpool efter att laget vunnit med 2-1, i FA-Cupens femte omgång. Detta betyder att Arsenal nu gått vidare till kvartsfinal, där laget ställs mot "The Toffees".

Ett revanschsuget Arsenal välkomnade Liverpool till Emirates. Det vankades FA Cup. Matchens stora nyhet var att Yaya Sanogo fick spela sin första match från start för Arsenal.

Första Halvlek

Det var Liverpool som tog tag i denna matchen, ungefär likadant som på Anfield i den senaste matchen. Liverpool startade matchen med en väldigt stark elva, medan Wenger vila flera spelare inför matchen mot Bayern München på Onsdag. Daniel Sturridge fick både det första och andra farliga läget i början av matchen. Dessvärre för Liverpool så resulterade inget av chanserna i ett mål. Efter de möjligheterna var det Arsenal som tog tag i matchen allt mer. Den nye anfallaren för dagen, Sanogo, visade stor potential och en riktig kämpar-mentalitet väldigt tidigt i matchen.

Arsenal skapade väldigt mycket, och satte press på Liverpool-spelarna väldigt tidigt. I den 16:e minuten tog The Gunners utdelning. Efter ett farligt frisparksläge fick Mesut Özil bollen på högerkanten. Han lyfte in den mot straffområdet där han hittade Sanogo. Den unge fransmannen bröstade ner bollen och sköt direkt. Bollen blockades av Steven Gerrard, dock studsade den därefter rätt för The Gunners. Den hamnade nämligen hos Alex Oxlade-Chamberlain som enkelt kunde göra 1-0 för Arsenal.

Liverpool försökte och försökte verkligen kvittera väldigt fort efter Arsenals ledning, men Arsenals backlinje var på tårna. Framförallt så var Fabianski med på allt som kom mot honom i första halvlek. Efter 30 min hade Arsenal återigen mer kontroll på matchen. Laget fick upp självförtroendet och avslutade första halvlek bra. Chamberlain, Sanogo, Podolski och Özil kompenserade ihop ett par riktigt farliga chanser, men inget av dom resulterade i mål. Även Liverpools målkanon Luiz Suarez hade en farlig möjlighet, men Fabianski kunde enkelt rädda skottet. Arsenal hade 1-0 efter första halvlek.

Andra Halvlek

Luiz Suarez fick den första möjligheten, 30 sekunder in i andra halvlek. Han kom in från högersidan och sköt ett skott som Fabianski var tvungen att göra en monsterräddning på. Det skulle visa sig vara otroligt matchavgörande, för minuten senare fick Chamberlain en fin genomskärande djupledspassning av Özil. Engelsmannen kunde sedan hitta den andra offensiva tysken på planen, Podolski, i mitten av straffområdet. Poldi kunde distinkt slå in bollen bakom Liverpools målvakt, Jones. Detta betydde 2-0 till Arsenal och ett mål som var mentalt stärkande så tidigt i den andra halvleken.

Nu var Liverpool tvungna att svara, och de var tvungna att svara fort. Dom tre S:en; Suarez, Sturridge och Sterling satte full fart framåt. Men det fanns en polsk spelare i Arsenals mål vid namn, Lukasz Fabianski som storspelade matchen igenom. I den 65:e minuten fick Sturridge en genialisk passning av Gerrard precis mellan Mertesacker och Koscielny. Sturridge kom fri mot Fabianski. Engelsmannen försökte sig på att runda målvakten, men Lukaz var med på noterna i mål och lyckades bryta det försöket.

Fyra minuter efter det skulle dock Liverpool spela till sig en straff. Suarez hade bollen i utkanten av straffområdet. Han fick en helt onödig spark av Podolski i hälarna. Liverpool-anfallaren föll och Howard Webb pekade på straffpunkten, helt rätt beslut och vad Podolski skulle in och göra där kan man ställa sig frågande till. Gerrard tog hand om straffen och satte den iskallt i målvaktens högra hörn. Detta betydde 2-1, och Liverpool hade 30 min på sig att fixa minst ett till.

The Gunners hade dock kontroll på en väldigt intensiv, hård och passionerad, men även välspelad match! Inget utav lagen kom fram till de riktigt farliga möjligheterna. Både Liverpool och Arsenal ville ha varsin straff som båda såg väldigt klara ut, men Howard Webb dömde bort båda. Det var inte förrän de sista minuterna av matchen som Liverpool fick sin riktigt farliga målchans. Gerrard tog hand om en frispark frön högerkanten. Han slog in en perfekt boll som Agger lyckades nicka till precis framför Fabianskis händer. Turligt nog för Arsenal så lyckades Agger missa öppet mål.

Det var den sista möjligheten för Liverpool. Arsenal lyckades spela av resten utav matchen, vilket betyder att Arsenal avancerat till kvartsfinalen av FA-Cupen. Där ställs de mot det blå laget från Liverpool, nämligen Everton, på hemmaplan i London.