Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Första mötet lagen emellan slutade med en 2-1-vinst.

Inför: Arsenal - Swansea

mån 24 mar 2014 kl 19:58

Swansea gästar på tisdagskvällen Emirates Stadium för match i Premier League. Efter debaclet mot Chelsea är det bara vinst som gäller om Arsenals titelchanser ska leva vidare.

Det är två formsvaga lag som ställs mot varandra på tisdag kväll. Både Arsenal och Swansea har tre förluster på de sex senaste ligamatcherna och bortalaget har fem ligamatcher utan vinst. Det är två lag som är i behov av poäng för att få säsongen på rätt spår igen. För Arsenals del gäller det att haka på så gott det går i titelstriden och Swansea vill göra allt för att inte bli indragna i en nedflyttningsstrid.

Hemmalagets formkurva har under våren sakta men säkert börjat slutta utför, samtidigt som konkurrenterna går som tåget. 0-6 förlusten mot Chelsea i helgen gjorde inte läget bättre, Arsenal är i desperat behov av en seger. Både för att vända formkurvan i ligan men också för att bättra på sitt självförtroende inför kommande FA-cup semifinal. Hemmalaget dras fortsatt med en hel del skador. På skadelistan finns nu även Koscielny som missar mötet med Swansea. FA har beslutat att varken Gibbs eller Oxlade-Chamberlain är avstängda efter handssituationen mot Chelsea. Det tuffa matchandet gör även att det kan behövas roteras en del i truppen. Wengers viktigaste uppgift inför matchen är att få fram en rejäl revanschlusta hos spelarna. Att åka på en sådan förnedring som man gjorde mot rivalen Chelsea är något som inte kan accepteras hos såväl spelare som fans. Förhoppningsvis är det ett mycket motiverat lag som kommer till matchen.

Swansea, som förra året stod för en mycket fin säsong, har varit en besvikelse den här säsongen. Tränaren Mikael Laudrup fick sparken i början på året men det har inte lyft laget. Storstjärnan Michu har dragits med skador under säsongen, men mot Arsenal kan han vara tillbaka i startelvan efter att ha varit på bänken de två senaste matcherna. Bortalaget ligger för närvarande på en 15 plats i ligan och har endast fyra poäng ner till nedflyttningssträcket.

Arsenal har vunnit de tre senaste mötena med Swansea och ska på pappret vara favoriter i matchen. Viktigt blir det dock att få en bra start på matchen då laget möjligtvis har Chelseamatchen kvar i huvudet. Ett tidigt mål från bortalaget skulle kunna skaka Arsenal.  Swanseas spelstil passar Arsenal tämligen bra. Både lagen vill vara bollförande och Arsenal bör ha kvalitén för att vinna den kampen. Men det kommer krävas betydligt bättre spel och attityd än vad som visades upp söndags och hemmasupportarna kommer vara sugna på att se en bra prestation från The Gunners!

COYG!

Statistik

  • Swansea har inte vunnit någon av sina nio senaste bortamatcher i Premier Leauge.
  • Arsenal är obesegrade i sina 13 senaste hemmamatcher.
  • Swansea har släppt in 15 mål på lagets fem senaste matcher.

Skador

Arsenal: Ramsey, Walcott, Özil, Wilshere och Diaby är fortsatt skadade. Koscielny missar även han matchen efter en skada han drog på sig i helgen.

Swansea:Bartley och Pozuelo är tveksasmma till spel.

Troliga startelvor

Arsenal
Szczesny
Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Monreal
Oxlade-Chamberlain, Flamini
Gnabry, Rosicky, Cazorla
Giroud

Swansea
Vorm
Rangel, Chico, Williams, Davies
Britton, Shelvey
Routledge, Michu, Dyer
Bony