Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger v Pellegrino.

Inför: Arsenal-Manchester City

lör 29 mar 2014 kl 03:41

Arsenal tar emot Manchester City i ett stormöte hemma i London under lördagskvällen. Det är en match som betyder oerhört mycket för de båda lagen och förhoppningsvis kan Arsenal hitta tillbaka till ett vinnande spår.

Efter två miserabla resultat är det under lördagen dags för ny match och det på Emirates mot Manchester City. Det är alltså inte vilka som helst som kommer på besök och så sent som i tisdags lyckades man inte ens ta full pott hemma mot Swansea. Arsenal har gått från att spela för ligatiteln till samma situation som förra säsongen, där man spelar för att säkra en plats i Champions League. Supportrarna är missnöjda, spridda burop redan efter första halvlek i tisdags och många kräver att Wenger ska avgå som tränare för klubben. Läget är som ni märker inte helt ljust men en vinst i lördagens match kan ge ökat självförtroende inför bland annat stundande semifinalen i FA-cupen.

Arsenal går in i den 32:a omgången med 63 inspelade poäng vilket betyder att man placerar sig på en fjärdeplats. Formen är som de flesta vet nere i en djup dala och det hela inleddes med den totala utskåpningen på Stamford Bridge förra helgen. Chelsea vann med hela 6-0 och det var den tredje storförlusten mot ett lag från topp-fyra den här säsongen. I december blev det 6-3 mot just Manchester City på bortaplan, i februari 6-1 borta mot Liverpool och nu alltså 6-0 i derbyt mot Chelsea. Självklart har det funnits många ljusglimtar denna säsong också och den senaste kom i omgången innan matchen mot Mourinhos mannar då man besegrade Tottenham borta på White Hart Lane med 1-0 efter ett drömmål av Tomas Rosicky.

Sedan matchen mot Swansea i tisdags har det inte rapporterats om några nya skador i truppen men däremot kan det finnas chans till förändringar i startelvan. Bland annat har Wenger hyllat svenske debutanten, Kim Källström efter tisdagens match mot Swansea och sagt att han kommer spela en viktig roll framöver oavsett om det är från start eller med inhopp i matcherna. Förhoppningsvis får vi se mer av den svenske mittfältaren under lördagskvällen när Manchester City gästar norra London.

De ljusblå från Etihad Stadium har två matcher mindre spelade än Arsenal och gör alltså i helgen sin trettionde ligamatch för säsongen. Trots detta ligger man ändå på en tredjeplats i tabellen, en position före Arsenal med tre poängs avstånd. City kommer till spel med tre raka segrar i bagaget och senast från en derbyvinst mot Manchester United med klara 3-0. En spelare som Arsenal hade stora problem att kontrollera hos de ljusblå under säsongens tidigare möte var Sergio Aguero. Argentinaren missar dock lördagens möte på grund utav en skada i baksida lår. Precis som The Gunners är man desperata efter en seger för att fortsatt hänga på i toppstriden.

Matchen kommer säkerligen bli väldigt underhållande och förhoppningsvis kan Arsenal få med sig ett bra resultat som kan öka självförtroendet en del. För att få det gäller det att undvika att göra de individuella misstagen tidigt i matchen som sänkte laget borta mot Chelsea. Börja med att sätta försvarsspelet och sedan kommer anfallsspelet automatiskt.

Up The Arsenal!

Statistik

  • Arsenal har endast vunnit två utav sina nio senaste möten med Manchester City i Premier League.
  • På de sju senaste mötena lagen emellan har det delats ut hela sex röda kort.
  • Arsenal är obesegrade i alla sina fjorton hemmamatcher man spelat i ligan sedan premiärförlusten hemma mot Aston Villa. (10 vinster, 4 oavgjorda).
  • Manchester City siktar mot sin sjätte raka match utan insläppt mål i helgen. Om man lyckas med detta är det första gången i klubbens historia under sin tid i den högsta divisionen.

Skador

Arsenal: Även om det inte finns några nya skador att rapportera om efter matchen mot Swansea finns det inte heller några spelare som återvänder till spel. Nacho Monreal, Laurent Koscielny, Mesut Özil och Aaron Ramsey är fortsatt indisponibla. Sedan tidigare är även Jack Wilshere, Theo Walcott, Ryo Miyaichi och Abou Diaby långtidsskadade.

Manchester City: Gästernas skadelista är inte ens hälften så lång. Där finns Sergio Aguero, Micah Richards och Matija Nastasic. David Silva är åter i matchtruppen efter en tids skadefrånvaro.

Troliga startelvor

Arsenal:
Wojciech Szczesny – Bacary Sagna, Per Mertesacker, Thomas Vermaelen, Kieran Gibbs – Mikel Arteta, Mathieu Flamini – Tomas Rosicky, Alex Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla – Olivier Giroud.

Manchester City:
Joe Hart – Pablo Zabaleta, Vincent Kompany, Martin Demichelis, Gael Clichy – Samir Nasri, Yaya Touré, Fernandinho, Jesus Navas – Alvaro Negredo, Edin Dzeko