Medlemmar: 8804 st.

Chuba Akpom gjorde Arsenals mål på Stamford Bridge.

Förlust i veckans första semifinal

fre 11 apr 2014 kl 15:59

A-laget spelar imorgon semifinal i FA-cupen mot Wigan på Wembley men redan under torsdagskvällen spelades semifinalen i FA Youth Cup. Första mötet vanns utav Chelsea hemma på Stamford Bridge med 2-1.

Arsenals ungdomar spelade under torsdagskvällen första mötet med Chelsea i semifinalen av FA Youth Cup. Matchen spelades på Stamford Bridge vilket gjorde saken ännu större för spelarna. Chuba Akpom gav Arsenal ledningen tidigt i den andra halvleken men Chelsea replikerade snabbt och det dröjde inte länge innan man hade vänt också. 2-1 slutade det hela men Arsenal har fortfarande chansen då returen spelas nästa vecka.

Första halvleken

Om ligamatchen mellan de båda klubbarna på Stamford Bridge öppnade på ett galet sätt med ett antal mål i öppningsminuterna var det här rena motsatsen. Halvleken var överlag väldigt händelsefattig och tråkig för den större skara folk som tagit sig till matchen samt för de som följde den via Chelsea-TV.

Arsenal skapade dock det första läget i matchen efter tretton minuters spel. Ainsley Maitland-Niles tog sig förbi Fankaty Dabo på högerkanten vilket gjorde att han fick yta inne i boxen för ett skott, ett skott som blev lågt och gick strax utanför. Detta var i princip det enda som The Gunners lyckades skapa under den inledande halvan förutom möjligtvis en frisparksvariant i slutskedet.

Josh Vickers var Arsenals klart bästa spelare för dagen då han stod för flertalet magnifika räddningar som räddade kvar laget i matchen. Det storspelet han stod för i den första halvleken var en dubbelräddning från först Colketts avslut och sedan Kiwomyas retur. Senare i matchen skulle han dock få visa upp sig ännu mer.

Tio minuter in i den andra halvleken skulle det öppnande målet komma och det för Arsenal. Maitland-Niles spelade en genomskärare till Chuba Akpom som tog sig förbi sin försvarare innan han sköt ett mäktigt skott i nät bakom Beeney i Chelsea-målet. Spelarna i Arsenal firade vilt med de tillresta Gooners som var upp emot 400 i antalet.

Hemmalaget skulle dock tyvärr svara med ett mål på andra sidan väldigt snabbt. I den 59:e minuten lyckades inte Arsenal flytta upp sin backlinje tillräckligt snabbt vilket tillät Colkett i Chelsea att vandra in i straffområdet och avsluta snyggt bakom Vickers. I mitten utav halvleken skulle man sedan även fullständiggöra vändningen. Josh Vickers lyckades med en fantastisk räddning när han stoppade en nick från någon meters avstånd men returen gick rakt ut till Kiwomya som tryckte in bollen i nät.

Den som man sedan ska tacka att ställningen hölls matchen ut var återigen Josh Vickers i målet. Först blockade han ett skott från Solanke innan han med en flygande räddning lyckades få undan ett bra skott från Dabo i Chelsea. Han var dock en utav få ljusglimtar denna afton men laget har chans till revansch nästa torsdag. Då spelas returen av detta semifinalspel och Arsenal arrangerar då matchen hemma på Emirates Stadium.

Chelsea-Arsenal  2-1

Mål: 0-1 Akpom (55), 1-1 Colkett (59), 2-1 Kiwomya (66).

Josh Vickers – Tafari Moore, Julio Pleguezuelo, Leander Siemann, Brandon Ormonde-Ottewill – Glen Kamara, Gedion Zelalem (66) – Ainsley Maitland-Niles, Dan Crowley, Alex iwobi – Chuba Akpom.

Avbytare: Ryan Huddart, Stefan O´Connor, George Dobson, Jack Jebb (66), Austin Lipman.