Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alex Iwobi har en bra säsong bakom sig och siktar på att etablera sig i U21-laget till nästa år.

Proffskontrakt och hjälteroll för Iwobi

lör 10 maj 2014 kl 19:15

U21 deltog under fredagen i en välgörenhetsmatch där man mötte Cambridge United. Alex Iwobi som i dagarna skrev på sitt första proffskontrakt med Arsenal avgjorde matchen på volley med tio minuter kvar.

Arsenals ungdomar som redan avslutat sin tävlingssäsong spelade under fredagen välgörenhetsmatch borta mot Cambridge United på Abbey Stadium. Ett starkt lag formerade man från The Gunners sida och det skulle visa sig bli en jämn och välspelad match. Isaac Hayden och Gedion Zelalem startade de båda och Zachari fagan återvände till spel för klubben efter en mindre lyckad utlåningsperiod hos Boreham Wood.

Hemmalaget skapade matchens första riktiga läge i den 19:e minuten då Luke Chadwick gick på ett lågt avslut från distans. En stund senare fick även Matt Macey stå för en dubbelräddning när Stefan O´Connor skickade en snål passning mot eget mål. Det skulle dock bli Arsenal som med sex minuter kvar av första halvlek öppnade målskyttet i matchen. Detta var den första målchansen som laget skapade i matchen och när målvakten stod för ett misstag var Chuba Akpom där och tryckte in bollen från nära håll.

Cambridge inledde den andra halvleken bättre än Arsenal och lyckades få in en kvittering efter lite mer än en kvarts spel. Matchen var i stort ganska händelsefattig men när nästa mål kom var det ett klassfullt sådant. Alex Iwobi firade sitt nyligen påskrivna proffskontrakt med att sätta dit ett fantastiskt volleyskott från utanför straffområdet. Efter det pressade Cambridge på en del för ett nytt kvitteringsmål men tack vare en bra räddning från Josh Vickers sent så lyckades man vinna.

Iwobi som blev inbytt i matchen fick alltså hjälterollen bara dagen efter att han kritat på sitt första proffskontrakt någonsin. Den unga engelsmannen har utvecklats mycket under denna säsong och var en viktig spelare i det U18-lag som gick hela vägen till semifinal i FA Youth Cup. Totalt gjorde han tre mål på sex matcher i den turneringen.

Cambridge United-Arsenal U21 1-2.

Mål: 0-1 Akpom (39), 1-1 okänd (63), 1-2 Iwobi (80).

Så spelade Arsenal:

Matthew Macey – Leander Siemann, Zachari Fagan, Stefan O´Connor, Brandon Ormonde-Ottewill – Kristoffer Olsson, Isaac Hayden – Ainsley Maitland-Niles, Gedion Zelalem, Jon Toral – Chuba Akpom.

Avbytare: Josh Vickers, Renny Smith, Dan Crowley, Jack Jebb, Glen Kamara, Austin Lipman, Alex Iwobi, Tarum Dawkins.