Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Är Wenger beredd att spendera pengar i sommar?

Arsenal-direktören: ”Vi kan slå vårt transferrekord igen”

sön 25 maj 2014 kl 19:16

Arsenal-direktören Lord Harris har för Evening Standard pratat om Arsenals möjligheter att värva spelare i sommar. Enligt honom själv så kommer ledningen stötta Wenger fullt ut att värva de spelare han vill ha.

När Mesut Özil värvades under sista dagen på förra sommaren transferfönster för 42,5 miljoner pund blev han Arsenals dyraste spelarköp någonsin. Arsenals VD Ivan Gazidis förklarade i samband med köpet av Özil att värvningen var ett resultat av ett långsiktigt arbete med klubbens ekonomi.
- Värvningen av Özil för den här rekordsumman är ett viktigt steg för oss alla. Den är ett direkt resultat av allt det hårda arbete vi har lagt ner under de senaste åren för att bygga upp den kommersiella kapaciteten i klubben för att leverera konsekventa intäkter och finansiell styrka som krävs för att konkurrera om världens bästa spelare.

En annan direktör inom Arsenals ledning, Lord Harris, menar Arsenal är beredda att spendera pengar i sommar om möjligheten finns att värva stora spelare. Harris förklarade att det finns tydliga mål upprättade inom klubben med satsningen på Arsenal.
- Vi vill vinna Premier League och Champions League. Om vi värvar två till tre spelare tror jag att vi kan uppnå det målet. Vi vill vinna de här titlarna. Vi vill inte sluta tvåa, trea eller fyra. Vi kommer att stötta Wenger att köpa de spelare som han vill ha. Han har alltid visat en vilja att spendera pengar.

Arsenal sägs ha tillgång till närmare en miljard i sommar att värva spelare för. Klubben är i en stark ekonomisk position med tanke på bland annat de nya lukrativa sponsoravtalen med Puma och Emirates. När Harris fick frågan om Arsenal skulle ta chansen att slå transferrekordet i sommar ifall möjligheten dyker så var svaret från honom enkelt och rakt.
- Det skulle vi göra. Det skulle vara enkelt.

Han är medveten om att det cirkulerar många rykten och spekulationer om hur stor Arsenals transferkassa egentligen är. Men några exakta uppgifter om klubbens ekonomi ville han inte dela med sig av.
- Det är mycket rykten i tidningarna. Jag skulle inte säga att den totala transferbudgeten är 100 miljoner pund. Jag skulle heller inte säga att den är 50 miljoner pund och heller inte 150 miljoner pund.

Avslutningsvis ville Harris återigen poängtera att klubben står bakom Wenger fullt ut att värva spelare för att förstärka spelartruppen - med några få undantag på transfermarknaden.
- Om Arsene har frågat efter någon spelare så har vi alltid stått bakom honom att spendera. Det finns några undantag i Messi, Ronaldo och Bale. Men bortsett från de här spelarna så kan vi köpa de flesta spelarna.

Källor: http://www.standard.co.uk/sport/football/arsenal-are-prepared-to-break-club-transfer-record-again-to-become-champions-says-lord-harris-9416975.html

http://www.standard.co.uk/sport/football/ivan-gazidis-mesut-ozil-signing-shows-arsenals-hard-financial-work-has-paid-off-8836522.html