Medlemmar: 8830 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Özil tror att tyskarna blir att räkna med i VM.

Özil: "Andra lag kommer vilja undvika att möta oss”

mån 16 jun 2014 kl 15:16

Inför Tysklands premiärmatch i årets VM har Arsenal Player tagit sig en pratstund med Mesut Özil, en av VM-turneringens största stjärnor, om hans deltagande i sommarens stora mästerskap.

Tyskland är en av favoriterna till att knipa guldet i sommarens VM och en av landslagets största stjärnor heter ingenting annat än Mesut Özil, till vardags mittfältare i Arsenal. Klubbens egen tv-medium - Arsenal Player - har tagit sig en intervju med Özil inför Tysklands öppningsmatch mot Portugal.

Vad kan vi förvänta oss av Tyskland?
- För det första är jag mycket nöjd med att vi kvalificerade oss och jag vill lyfta fram laget insats. Under de senaste åren har Tyskland alltid spelat bra fotboll, vi kvalificerar oss tidigt och vi besitter mycket kvalité. Joachim Löw är en bra tränare som har stärkt laget.

Du hade en viktig 2010 i Sydafrika, berätta om det magiska med att spela ett världsmästerskap.
- Att ha hela världens uppmärksamhet är underbart för en fotbollsspelare. Sydafrika uppskattar fotboll och det var min första stora turnering. Jag vill vara framgångsrik på planen och visa upp vad jag kan för omvärlden. Tyskland spelar alltid för att vinna och det krävs både tur och skicklighet. Det var spännande att få se en annan miljö än vad jag är van vid.

Tyskland har varit framgångsrika i tidigare turneringar med totalt tre VM guld. Hur högt tror du det tyska folket värdesätter er?
- Hela landet har höga förhoppningar på att vi ska kunna ta hem trofén till Tyskland. Vi har stor potential och vi kan nå våra mål vi satt upp. Vi reser till Brasilien för att vinna och vi vill visa vår tacksamhet till fansen genom att vinna denna turnering.

Hur har Joachim Löw utvecklat dig som spelare?
- Han har alltid varit en person som litat på mig. Han såg min potential tidigt och har skapat ett tekniskt duktigt,starkt landslag och andra lag kommer vilja undvika att möta oss. Han är en av de bästa tränarna i världen och jag hoppas att han någon gång får lyfta VM-trofén.

På måndag spelar Tyskland sin första match i världsmästerskapet mot Portugal på Arena Fonte Nova i Salvador, avspark 18:00 svensk tid.