Mertesacker hade mycket att stå i mot Gyans Ghana - matchen slutade 2-2.

Mertesacker jubilerade - Tyskland kryssade

sön 22 jun 2014 kl 10:34

Per Mertesacker gjorde landskamp nummer 100 under lördagskvällen och Mesut Özil deltog också när Tyskland och Ghana bjöd upp till riktig fotbollsunderhållning i en svängig 2-2-match.

Liksom i premiären mot Portugal var Mertesacker en del av Tysklands mittlås. Hans 100:e landskamp inleddes med en bra första halvlek där ingen av lagen riktigt lyckades med sista pusselbiten. Mesut Özil som startade som ena av tre offensiva pjäser på mittfältet var en av de som syntes mest i första halvlek med fina rörelser och små kombinationer med lagkompisarna. I den andra halvleken gav Götze Tyskland ledningen innan Ghana vände tillbaka och tog ledningen. Tyskland fick dock sista ordet och Miroslav Klose skrev in sig i historieböckerna med sitt 15:e VM-mål när han kvitterade till 2-2.

Mesut Özil får betyget mer än godkänt och Mertesacker får godkänt. Lukas Podolski fick sitta hela matchen på bänken. Tyskland står med fyra poäng efter två matcher och ser ut att avancera vidare från gruppspelet som avslutas på torsdag klockan 18 mot USA.