Medlemmar: 8701 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Calum Chambers ställs mot sin gamla klubb på tisdagskvällen och startar troligen centralt i backlinjen.

Inför: Arsenal-Southampton

tis 23 sep 2014 kl 00:09

Det är dags för Arsenal att återigen kliva in i ett nytt cupspel. Denna gången är det Southampton som väntar hemma på Emirates Stadium i den tredje omgången utav Capital one Cup.

Efter att förra veckan ha gått in i gruppspelet i Champions League är det nu dags att kliva in i den något mindre glamorösa turneringen, Capital one Cup. Turneringen må ha tappat rejält i status mot vad den kanske hade för över trettio år sedan men det är ändå en chans till en titel. Efter att förra året ha fått respass redan i den andra omgången hemma mot Chelsea finns det revansch att kräva i årets upplaga. Arsenal går in i den tredje omgången i turneringen med ett hemmamöte mot Southampton.

Den föregående helgen levererade Arsenal sin hittills bästa match denna säsong. Aston Villa besegrades på bortaplan med betryggande 3-0 och flera spelare presterade bra. Mesut Özil och Danny Welbeck var huvudrollsfigurerna vid de första två målen och verkar ha hittat ett fint samarbete. Det var även första gången på länge som vi fick se den förstnämnde spela i den centrala rollen bakom anfallaren, något som det har ropats rejält efter bland supportrarna. Det är dock tveksamt att vi får se någon utav de på planen i tisdagens cupmatch då Wenger väntas mönstra ett väldigt orutinerat men talangfullt lag. Fransmannen bekräftade under måndagen bland annat fem unga spelare som kommer finnas med i truppen till matchen och dessa är: Hector Bellerin, Chuba Akpom, Francis Coquelin, Isaac Hayden och Semi Ajayi.

Southampton kommer till spel i turneringens tredje omgång efter att ha kvalificerat sig vidare från föregående omgång med en 2-0 seger borta mot Millwall. Laget är inne i en fantastiskt bra period just nu och har tillsammans med segern mot Millwall fyra raka vinster. Senast i helgen blev det en uddamålsseger borta mot Swansea i ligan vilket placerar The Saints på en andra plats i Premier League, två positioner före Arsenal. Lagets tränare berättade under måndagen att det tillkommit en del skador efter helgens match men att det finns chans till debut för nyförvärvet, Sadio Mané.

Ett lag som Southampton som inte vunnit en titel sedan 1976 kommer göra allt i sin makt att gå så långt som möjligt i ligacupen. Detta är något som kommer göra deras ambitioner och inställning till matchen större. Samtidigt borde de spelare i Arsenal som kanske får starta sin första match på länge vilja visa upp sina register för att vara med och konkurrera med övriga i truppen. Denna match kommer troligtvis inte bli en ”promenad i parken” för The Gunners och även om man fått in titlar i form utav FA-cupen och ligacupen borde det finnas hunger till mer även bland spelarna. Arsenal har inte vunnit den engelska ligacupen sedan 1993.

Up The Arsenal!

Skador

Arsenal: Mathieu Debuchy har I början av veckan genomgått en operation för sin skadade ankel och beräknas bli borta i upp till tre månader. Wenger berättade för klubbens officiella hemsida att rehabiliteringsträningen går bra för Theo Walcott, Yaya Sanogo, Serge Gnabry och Nacho Monrela. Det finns chans till att samtliga utav de är tillbaka efter landslagsuppehållet. Olivier Giroud är sedan tidigare långtidsskadad.

Southampton: Tisdagens motståndare har ungefär en lika lång skadelista och efter helgen kunde man även lägga till Maya Yoshida och James Ward-Prowse i sjukstugan. Sedan tidigare är Alderweireld, Isgrove, Gallagher och Rodrigues långtidsskadade. Samtliga utav dessa missar mötet med Arsenal.

Statistik

  • Arsenal är obesegrade i sina tio senaste möten med Southampton. Så sent som 2002 kom den senaste förlusten och då borta på St. Mary´s med 3-2 i ligan.
  • Detta är femte gången som lagen ställs mot varandra i ligacupen. Arsenal har avancerat efter samtliga utav de fyra senaste mötena.
  • Förra gången Arsenal misslyckades med att ta sig vidare från den tredje omgången i ligacupen var 2002/03 då man ställdes mot Sunderland.
  • Southampton har tagit sig vidare från den tredje omgången i denna turnering i tre år i rad nu.

Troliga startelvor

Arsenal:

David Ospina – Hector Bellerin, Calum Chambers, Isaac Hayden, Kieran Gibbs – Francis Coquelin, Abou Diaby – Alex Oxlade-Chamberlain, Tomas Rosicky, Lukas Podolski – Joel Campbell.

Southampton:

Fraser Forster – Jose Fonte, Ryan Bertrand, Nathaniel Clyne, Florin Gardos – Jack Cork, Morgan Schneiderlin, Victor Wanyama – Graziano Pellé, Shane Long, Dusan Tadic.