Medlemmar: 8858 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özil fick speltid för första gången sedan 5 oktober.

Comeback för Özil

sön 11 jan 2015 kl 17:31

Mesut Özils senaste match för Arsenal var bortaförlusten mot Chelsea den 5 oktober. På söndagen var han tillbaka och fick drygt tjugo minters speltid mot Stoke.

Efter VM-guldet med Tyskland i somras fick tysken några veckors extra ledighet och missade därmed några matcher i augusti. Väl tillbaka blev det bara nio matcher för Özil, som blev ganska hårt kritiserad från många Arsenalsupportrar, innan det uppdagades att han skadat ett ligament i vänstra knät. Prognosen var att tysken skulle tvingas till vila i tre månader.

Nästan på dagen tre månader senare var så tysken tillbaka på planen igen. I söndagens hemmaseger mot Stoke fick Mesut Özil i den 72:a minuten, till publikens förtjusning, åter äntra planen. Tysken såg pigg ut med tanke på frånvaron och fick ett bra läge att göra mål, efter en vacker djupledspassning från Cazorla, men avslutet gick utanför.

Även Aaron Ramsey var tillbaka i truppen. Walesaren har inte spelat sedan han klev av i paus borta mot Galatasaray den 9 december. Tyvärr fick Arsenal ytterligare ett namn på skadelistan då Mathieu Debuchy fick bäras av plan på bår i första halvlek, läst mer om fransmannen här.