Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Coquelin om sin roll i laget

tor 12 feb 2015 kl 11:51

Francis Coquelin har efter flera år i klubben nu verkligen börjat blomma ut på allvar. I de senaste omgångarna har han klivit fram och blivit en ledare på mittfältet och han tror själv att hans mentalitet har tagit honom dit.

Francis Coquelin är en utav lagets mest framstående spelare för tillfället. Efter att ha återvänt från sin utlåningsperiod i Charlton har han tagit kliv som knappt ingen trodde på förutom honom själv. 23-åringen hade tron på sig själv att kunna slå igenom i Arsenal om han fick chansen.
- Jag har alltid trott på mig själv att jag skulle kunna åstadkomma stora saker. Arsenal är en stor klubb med många kvalitetsspelare och när du får chansen måste du ta den och direkt visa vad du kan prestera. Det har tagit ett tag för mig men til lslut har jag fått min chans och nu försöker jag bara göra mitt bästa för laget, berättar han för Arsenal Player.

Som defensiv mittfältare måste han ofta agera som en ledare och styra samtliga utav de mer offensiva spelarna när man är i försvarsposition. Det är något utav en nyckelroll som Coquelin har på det centrala mittfältet men han trivs med det och kan ryta till när det också behövs.
- Om det är något som behöver sägas, så är det jag som säger det. Alla kan säga till alla vad de tycker så det är bra på det sättet. På samma sätt kämpar alla för varandra på planen så det är en bra stämning i laget just nu. Men med alla de spelare vi har som vill gå framåt i banan under match så krävs det någon med ett defensivt tänkande också. Om jag kan ge laget en bra balans, eftersom vi har väldigt många som vill gå offensivt, så kan vi förhoppningsvis börja att hålla nollan mer intakt under en snar framtid.