Medlemmar: 8780 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Arsene styra Arsenal till avancemang trots underläget?

Inför: Monaco v Arsenal

tis 17 mar 2015 kl 08:26

En lugn och fokuserad Arsene Wenger svarade på frågor under måndagskvällens presskonferens inför returmötet i Champions League-åttondelen borta mot Monaco. En match där det måste till något väldigt extra för att Arsenal ska ta sig vidare i turneringen.

Det var många som var nöjda med att få, en av de på förhand lättaste motståndarna, Monaco i lottningen till åttondelsfinalerna i Champions League. Hemmamötet med Monaco blev dock en stor besvikelse då Arsenal blev tagna på sängen av bortalagets starka försvar och extremt effektiva offensiv. Tre mål i baken och slutresultatet 1-3 innebär att Arsenal står inför en väldigt svår uppgift i tisdagens returmatch på Stade Louis i Monaco.
- Det var ett chockerande resultat i första matchen eftersom vi, både före och efter den matchen, varit i så pass bra form. Vi gjorde inte alls en bra match då, men vi får en andra chans och är här för att ta den chansen. Monaco har ett av de starkaste försvaren i världen just nu och vi behöver vara kreativa i offensiven för att skapa chanser. Vi skapade trots allt en hel del chanser i första mötet men kunde inte ta vara på dom.

Arsenal var i ett liknande läge säsongen 2011/12 då man förlorade första mötet i CL-åttondelen mot AC Milan med 4-0 för att sedan vara ytterst nära att vända i match två men sifrforna stannade vid 3-0. Den gången var det ett tidigt Arsenal-mål som tände hoppet om en upphämtning vilket kan komma att krävas om Arsenal ska kunna vända den här gången.
- Självklart vill man göra tidiga mål och vi kommer såklart spela offensivt, men får samtidigt inte tappa strukturen i vårt spel. Det gäller att hålla fokus i alla lagdelarna så kommer målen när de kommer, kommenterade Wenger.

Wenger, som tillbringade sin första tid som tränare i just Monaco, är glad att vara tillbaka men fastslår att stundens allvar är viktigare än nostalgikänslorna.
- Självklart är det speciellt för mig att komma tillbaka hit och jag är väldigt tacksam för att klubben gav mig chansen som ung tränare, och hade gärna önskat att komma hit och träffa mina gamla vänner utanför den tävlingsmiljö som vi befinner oss i, men nu är jag här i mitt jobb med min klubb och vi är här för att vinna.

Faktum är att inget lag i Champions Leagues historia har lyckats vända ett så pass stort underläge som Arsenal befinner sig i men Wenger har en stark tro på sitt lag och vill övervinna alla odds.
- Historiken och statistiken är emot oss i och med första matchens resultat men vi får försöka bevisa att statistiken kan ha fel och vi har tron på att vi kan vända och vinna matchen. Monaco är i en väldigt stark position så klart men vi är här för att vinna och har erfarenhet av liknande lägen samt en stark tro på att vi kan vinna, och kommer göra allt för att lyckas med det.