Medlemmar: 8819 st.

Giroud var nära att skjuta Arsenal vidare i CL.

Giroud en jätte när Arsenal åkte ur

tis 17 mar 2015 kl 23:15

Trots ett gott försök kunde Arsenal och Olivier Giroud inte rubba försvarsstarka Monaco tillräckligt. Arsenal började försiktigt men efter att Giroud gjorde 0-1 i 36:e minuten, då han snyggt hängt bollen i nättaket med högern, skapade Londonlaget några bra lägen.

Giroud som öst in mål på slutet var uppenbart revanschsugen efter missarna i första matchen mot Monaco. Den stilige fransmannen var nära att utöka ledningen i slutet av första halvleken men hans skarv från nära håll gick i famnen på målvakten.

I andra halvlek mattades Giroud något men han fortsatte stångas med de högresta skattesmitarna i Monacos mittförsvar. Den, med bollen i famnen ofta lamslagne, Subasic räddade på mållinjen från Giroud efter en frispark av Özil och hindrades således Giroud från att få sin hämnd då ett mål i det läget hade skickat Arsenal in i kvarten. Hade Alexis och Giroud inte gått på samma boll kanske den så befriande trean i bortaprotokollet kommit. Ett besinningslöst maskande Monaco lyckades styra skutan i hamn trots en, med Arsenal mått mätt ganska furiös, anstormning på slutet. Arsenal sökte Giroud med inlägg som tyvärr oftast fastnade i mellangärdet på första bästa monegask. Nu visade det sig att, den för dagen, hete Girouds något mindre heta insats tillsammans med försvarets kollektiva hjärnblödningar i första matchen kastade ur Arsenal i första utslagsrundan av Champions League. I år igen.