Medlemmar: 8547 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger vill behålla tremålskytten Theo Walcott.

Wenger: "Vi vill behålla Walcott"

sön 24 maj 2015 kl 18:53

En högkvalitativ halvlek och spelare som börjar hitta formen. Arsene Wenger har all anledning att vara nöjd med säsongsavslutningen mot West Bromwich.

- Vi har spelat några matcher i toppkvalitet den här säsongen, och första halvlek idag höll den standarden. I andra halvlek slappnade vi av. Ni kunde se att flera spelare är i form inför FA-cupfinalen och vi har inga nya skador, säger Wenger på presskonferensen efter matchen.
Theo Walcott inledde målskyttet efter knappt fem minuters spel, och följde sedan upp med ytterligare två mål i den första halvleken. Wenger menar att han nu har hittat formen efter det långa skadeuppehållet.
- Han såg bra ut redan mot Sunderland och idag var såväl hans rörelse på plan som hans avslut bra. Han är en bra avslutare, men han var borta i ett år och det tar tid att bygga upp självförtroendet igen. Vi vill behålla honom i klubben, oavsett om man räknar med hans hattrick idag eller inte.

Jack Wilshere gjorde sin andra match från start efter sin skada och Alex Oxlade-Chamberlain var tillbaka efter två månader utanför planen.
- Jack har missat nästan lika mycket av säsongen som Walcott och han börjar också hitta formen, det är skönt att se dem tillbaka efter all otur med skador som de har haft. Jack är Arsenal rakt igenom och har varit här i hela sitt liv, precis som Gibbs. Vi vill att de ska vara lagets ryggrad. Alex är inte helt redo för att starta en match, men han kan spela. Ytterligare en veckas träning kommer göra honom gott.

Både Walcott och Wilshere firade mål genom att springa till Arsenals bänk och krama om fystränaren Declan Lynch, vilket Wenger uppskattar.
- Det är lätt att glömma att när spelarna blir skadade så är det personer som han som tar hand om dem under 7-8 timmar per dag. Det är bra att de uppmärksammas.