Medlemmar: 8700 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger lyfter FA-cuptrofén för sjätte gången.

Wenger: "Jag är stolt över rekordet"

sön 31 maj 2015 kl 11:31

Arsene Wenger och hans Arsenal skrev historia på lördagen. Klubben är den mest framgångsrika i turneringens historia och Wenger är det mest framgångsrike managern.

Theo Walcott sa efter West Bromwich-matchen att Arsene Wenger skulle få huvudvärk gällande laguttagningen till FA-cupfinalen. Engelsmannens analys av läget var helt riktigt.
- Jag hade många, många stora beslut att fatta för jag var tvungen att lämna stora spelare utanför truppen. Det var svåra beslut men jag försökte bara hitta en bra balans i laget, säger Arsene Wenger.

Ett av de besluten gällde huruvida Walcott eller Olivier Giruod skulle starta matchen. Wengers val föll på Walcott, som öppnade målskyttet för Arsenal.
- Walcott var i slag efter sitt hattrick förra veckan. Han är tillbaka i god form. Jag tänkte att han skulle orsaka problem för Aston Villa för de spelar med en hög backlinje och vi har bra speed i Walcott och Alexis. Giroud har gett mycket för laget sedan januari, men jag kände att han var sliten.

Wenger säger att Arsenal hade god kontroll på matchen.
- Jag vet inte om det var vår bästa insats i en final men det var övertygande för vi var med från första till sista minuten. Jag kände aldrig att vi tappade fokus eller i kvalitet. Som helhet blev det en bekväm seger, men vi missade några chanser i första halvlek. Utöver det hade vi två viktiga ögonblick i matchen. Vi gjorde mål just före halvtid och just efter och det blev för mycket för Aston Villa med den kvalitet vi visade idag.

Arsenal har nu vunnit FA-cupen två år i rad, vilket har fått kritiken efter nio år utan titlar att mildras. Arsenalmanagern tycker att lagets utveckling går åt rätt håll.
- Vi saknar verkligen inte den kritiken. Vi känner att vi har kommit framåt sedan starten av säsongen sett till hur vi spelar, hur vi styr våra matcher, i vår laganda och i säkerheten i vår fotboll. Vi slutade trea i ligan, vi vann FA-cupen och sedan januari har vi tagit väldigt många poäng. Det utgör en bra plattform inför nästa år men England liknar inget annat land. Det finns sex lag som kan vinna ligan.

Arsenal tog på lördagen klubbens tolfte titel i världens äldsta fotbollsturnering och är därmed mesta mästaren i cupens historia. Arsene Wenger har varit manager för klubben vid sex av dessa titlar och det är också rekord för en enskild manager tillsammans med Aston Villas George Ramsey.
- Jag är väldigt stolt över detta, för rekordet visar att det inte är lätt att vinna cupen. Det är fantastiskt för klubben att ha rekordet. Personligen har jag spelat sju finaler och vunnit sex och det är jag väldigt stolt över.

Wenger vill inte spekulera i om titeln kommer vara till hjälp på transfermarknaden.
- Jag är inte på köphumör just nu. Jag kommer att köpa en drink till mina spelare. Vi får se vad som händer i transferfönstret. Nu har spelarna organiserat firandet av vinsten. Jag vet inte var vi ska, men jag ska följa med. Jag har organiserat hela säsongen så nu vill jag bara följa med.