Medlemmar: 8813 st.

Alexis Sanchez blev matchvinnare med nicken som ledde till 2-1.

Alexis matchvinnare på nytt

sön 16 aug 2015 kl 16:52

Efter den tunga premiärförlusten mot West Ham på Emirates var en seger borta mot Crystal Palace otroligt viktig för Arsenal. Laget gjorde också en avsevärt mycket bättre match och vann rättvist med 2-1 efter mål från Giroud och ett självmål av Delaney efter Alexis förarbete.

Efter debaclet i premiären väntade ännu ett Londonderby för Arsenal, denna gång mot Crystal Palace på Selhurst Park. Alexis Sanchez och Hector Bellerin var tillbaka i startelvan och förpassade Mathieu Debuchy och Alex Oxlade-Chamberlain till bänken. Motståndet Crystal Palace inledde årets säsong med en bortaseger mot nykomlingen Norwich.

Det märktes att det var ett revanschsuget Arsenal i början av matchen. Gunners drog upp tempot direkt från start och hade skapat en del bra chanser redan när tio minuter var spelat, där bland annat Alexis fick ett fritt läge med McCarthy i hemmamålet efter en omställning men förstatouchen var för dålig och en hemmaförsvarare kunde rädda skottet på mållinjen. Ledningsmålet kom av bara farten efter femton minuter.

Özil fick bollen ute på vänsterkanten och slog ett hårt inlägg bakom Giroud som med en konstspark tryckte in bollen i mål. Ett välförtjänt mål efter en fin inledning av Arsenal. Arsenal fortsatte kontrollera matchen efter målet och därför kom Crystal Palace kvittering väldigt opassande. James McArthur vann en boll i straffområdet och spelade bakåt till Joel Ward som fick på ett perfekt skott, lågt i ena hörnet bakom Cech. Resultatet stod sig sen halvleken ut, efter att Arsenals press svalnat en aning efter kvitteringsmålet.

Arsenal var bara centimeter från att få en mardrömsstart på andra halvlek när Wickham styrde ett inlägg i stolpen från nära håll bara fem minuter in. Istället fick Arsenal det så viktiga och matchavgörande 1-2-målet när Alexis Sanchez kom högst på ett inlägg från Bellerin som Delaney styrde in i eget mål. Efter målet backade Arsenal hem något och försvarade ledningen till slutsignalen. Crystal Palace kom bara nära en kvittering i slutet, då först Chung-Yong Lee fick ett bra läge men valde att försöka dribbla och Arteta kunde rensa bort, och sen på en hörna i slutskedet när Ward fick ett öppet läge på hörna men nickade rakt i famnen på Cech. Arsenal hade även en del chanser att punktera matchen men utan resultat.

En stark insats av Arsenal ledde till en nödvändig seger efter premiärbesvikelsen, och man kan nu se fram emot ett intressant möte med Liverpool hemma nästa måndag.