Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger sågar Arsenals försvarsspel.

Wenger: "Extremt dåligt defensivt"

tor 5 nov 2015 kl 00:14

Arsene Wenger sågar Arsenals defensiv efter fiaskot på Allianz Arena. Men insatsen ska inte påverka uppladdningen inför söndagens match mot Tottenham.

Wenger var snabb med att hylla Bayerns insats i 5-1-förlusten på onsdagskvällen. Arsenalmanagern medger samtidigt att Arsenal gjorde livet lätt för hemmaspelarna.
- Först av allt så måste man ge Bayern beröm för deras kvalitet, men på det är det så att vi gjorde det ganska lätt för motståndarna med vårt defensiva spel. Det var extremt dåligt defensivt och vi var inte med i matchen alls, säger fransmannen.
- Det märkliga är att vi såg ut att kunna skapa chanser när vi gick framåt, och vi lyckades också skapa chanser. Med en sådan defensiv insats kommer man dock ingenstans.

Arsenalmanagern är säker på att förlusten inte kommer att sänka spelarnas självförtroende inför derbyt mot Tottenham på söndag.
- Vi får inte vara negativa utan acceptera verkligheten. Som idrottsmän på toppnivå måste vi förstå att vår insats inte var tillräckligt bra, men att det heller inte ska påverka spelarna inför söndagen.

Arsenal behöver nu vinna de två avslutande matcherna samtidigt som laget behöver hjälp av Bayern som i sin tur måste besegra Olympiakos i nästa omgång.
- Det finns en liten chans att gå vidare, och den är realistisk. Men vi gör en till insats som idag är våra chanser minimala.

Bayerns manager Pep Guardiola säger att hans lag kommer att gå för fullt för att vinna mot Olympiakos.
- Det är omöjligt för ett lag som Bayern att inte försöka vinna en match, eller att inte göra sitt bästa. Så Arsenal och deras supportrar kan vara säkra på att vi kommer att göra det vi kan för att vinna matchen och sluta etta i gruppen, säger spanjoren.