Medlemmar: 8904 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kieran Gibbs kvitterade kort efter sitt inhopp.

Gibbs räddade poäng mot Spurs

sön 8 nov 2015 kl 19:07

Arsenal gjorde en tam insats i derbyt mot Tottenham. Med kvarten kvar kom dock Kieran Gibbs in och satte kvitteringen.

Det var två formstarka lag som möttes i söndagens North London Derby. Tottenham hade inte förlorat i ligaspelet sen premiäromgången och Arsenal kom till matchen med fem raka ligasegrar. Båda lagen spelade Europamatcher i veckan, Arsenal som bekant i Munchen där man förlorade 5-1, och Tottenham tog en 2-1-seger mot Anderlecht hemma.

Det var en händelsefattig första halvlek som publiken på Emirates fick bevittna. Arsenal började starkt och satte press mot Tottenham-målet utan att riktigt skapa något farligt läge. En bit in i halvleken tappade dock Arsenal farten i anfallsspelet och bortalaget kom mer och mer in i matchen genom vassa omställningar. Ledningsmålet för Spurs kom efter cirka trettio minuter efter en rejäl försvarsmiss. Koscielny försökte ställa Harry Kane offside men var för sen och engelsmannen fick istället ett fritt läge med Cech och gjorde inget misstag i avslutet. Ett onödigt baklängesmål i en halvlek där inget av lagen egentligen skapade någon farlig chans.

Arsenal genomförde ett byte i paus. Cazorla som inte alls presterade som han brukar, gick av och in kom Flamini. Det blev ingen anstormning direkt efter paus från Arsenal utan Spurs kontrollerade matchen ungefär som i slutet av den första halvleken. Giroud hade två farliga nickar, en i ribban och en någon centimeter utanför stolpen, men annars var Arsenal-chanserna få och såg ut att gå mot en tung förlust. I 77:e minuten kom dock kvitteringen genom inhoppande Gibbs. Özil slog ett inlägg mot bortre stolpen där Gibbs kom framstörtande och lyckades få in bollen i mål efter ett något tveksamt ingripande från Lloris i Spurs-målet. Det gav Arsenal energi och minuterna efter målet var trycket mot Lloris stort men dock utan resultat.

Någon jättechans till segermål skapades aldrig utan det slutade oavgjort i derbyt. En poäng som Arsenal, sett till hur matchen såg ut, ska vara nöjda med trots att man var närmast segern efter Gibbs kvittering. I och med att Manchester City spelade 0-0 mot Aston Villa tidigare under dagen hade Arsenal chansen att bli nya serieledare men stannar kvar på andraplatsen.