Medlemmar: 8835 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özil har gjort ett mål och tio assist så här långt i ligaspelet.

Özil pratar ut om höstsuccén

ons 18 nov 2015 kl 11:56

Thierry Henry berömde nyligen Mesut Özil för hur han kontrollerar farten i spelet. I en intervju med Arsenal Player utvecklar mittfältaren varför han lyckats väl under hösten.

Arsenalmittfältaren Mesut Özil har briljerat under hösten och ligger bakom mycket av The Gunners anfallsspel.
Han leder också assistligan i Premier League.
Nu berättar tysken varför det gått så bra.
- Allt handlar inte bara om mig. Man kan se att vi som lag har mognat och lärt oss från våra misstag. Det gör oss stabila. Och vi har lärt oss från motgångarna vi haft denna säsong. På planen letar medspelarna efter mig och det ger mig bra möjligheter. Det viktiga är att vi är med direkt, oavsett vem som spelar från matchminut ett.

Vad har du lärt dig i Arsenal?
- Ser du till tidigare säsonger så är vi ett tekniskt lag men har tappat poäng när vi spelat mot våra titelutmanare. Men i andra halvan av förra säsongen och inledningen av denna har vi visat att vi kan spela mot dem bättre. Man lär sig av misstagen som jag nämnde innan och vi vill utmärka oss som ett lag.

Vad gjorde du för att acklimatisera dig till den engelska fotbollen?
- Fotbollen i England är annorlunda, det är mer fysiskt och tempot är snabbt. Du spelar många matcher och har inget vinteruppehåll, men jag tvivlade aldrig på mig själv. Man måste arbeta hårt för att anpassa sig till ligan och hålla sig i form. Jag ser alltid till att jag är koncentrerad då jag vet att alla motståndare vill vara framgångsrika mot Arsenal. Mitt mål är att bekämpa det. Ligan är hård men jag har lärt mig mer om den över åren.

Wenger nämnde att du nu har uppnått din gyllene ålder, vad tror du han menar?
- Jag håller med. Jag är inte yngst men inte heller äldst. Jag är 27 och har erfarenhet med mig i mitt bagage. Som 18-åring spelar du mer nervöst och matcher är hektiska. När domaren blåser igång matchen är jag fokuserad, jag har flera år framför mig och många mål jag vill uppnå med Arsenal.