Medlemmar: 8806 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Hur länge orkar Alexis spela så här mycket matcher?

Skadeläget tvingar Wenger att spela Alexis

lör 21 nov 2015 kl 13:27

Det mesta tyder på att Alexis Sanchez kommer starta mot West Bromwich trots ett hektiskt spelschema och en lång flygresa. Skadeläget sätter stopp för ommöbleringar.

Vi var nog många som hoppats på att Arsene Wenger på presskonferensen inför eftermiddagens möte med West Bromwich skulle offentliggöra att The Gunners skadelista krympt rejält under landslagsuppehållet.
Men när fransmannen berättade om läget lät det helt annorlunda.
Bara Hector Bellerin är redo för spel igen.
Inte Walcott. Inte Oxlade-Chamberlain. Och inte Ramsey.

Detta betyder med största sannolikhet att Alexis Sanchez inte kommer att vilas. Det skriver flera engelska tidningar. Wenger känner sig inte ha råd att vila chilenaren som spelat osunt många matcher under 2015 och som kommer från ännu ett VM-kvaläventyr i Sydamerika med 180 minuter i benen och en lång flygresa.
- För tillfället har vi lite dåligt med offensiva alternativ där vi kan rotera när vi inte har Chamberlain, Walcott, Wilshere, Ramsey eller Walcott med, säger Wenger.
- Chamberlain hade en liten setback i måndags, men när vi scannade var det inget som var fel. Han är dock inte spelklar till lördag. Ramsey hade en svårare ljumskskada, men ingen setback. Han kommer vara åter i full träning på måndag och ska kunna spela på tisdag. Jag tror Chamberlain kan vara spelklar till Norwich borta. Theo är före schemat, men fortfarande två veckor från spel, fortsätter Wenger.

Om Alexis tuffa matchande säger Wenger:
- Jag är oroad för innan han åkte till Chile var han redan lite trött och vi måste vila honom när han kommer tillbaka. Men när jag snackar med honom och frågar om han är trött. Ja, nu kan ju gissa svaret, säger fransmannen och ler.

Tänkbar elva mot WBA

Cech
Bellerin, Mertesacker, Koscileny, Monreal
Coquelin, Cazorla
Alexis, Özil, Gibbs
Giroud