Medlemmar: 8810 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ramsey klappas om efter 0-2-målet.

Ramsey och Cech tror på ligatiteln

sön 13 dec 2015 kl 17:40

Målskytten Aaron Ramsey och rekordnollan Petr Cech är belåtna över dagens insats. Nu går duon för ligaguld.

Aaron Ramsey, som utsågs till matchens spelare av Sky Sports, är nöjd med tre poäng mot Aston Villa.
- Det var väldigt viktigt för oss att avsluta den här veckan på ett bra sätt. Vi gjorde jobbet idag och tog chansen att ta serieledningen så vi är mycket nöjda, säger Walesaren.

Ramsey både inledde och avslutade anfallet som ledde fram till Arsenals 0-2-mål sedan han bröt ett uppspel på egen planhalva, avancerade mot motståndarmålet och placerade in bollen i mål.
- Det var självklart kul att få avsluta det fina anfallet. Vi såg att det fans en bra möjlighet att gå framåt och Theo slog en fantastisk passning till Mesut, vars spelförståelse är strålande, så han hittade mig och jag kunde peta in bollen. Det är mitt jobb som mittfältare att vinna bollen, så det känns bra att jag var med och startade anfallet också.

Arsenal leder nu ligan, åtminstone fram tills det att Leicester har mött Chelsea på måndagen, och Ramsey säger att spelarna tror laget har chansen att stanna i toppen säsongen ut.
- Självklart tror vi i laget att vi har möjlighet att vinna ligan. Vi vet vad vi kan, och nu handlar det om att fortsätta visa det. Nu kommer vi in i en intensiv del av säsongen, så vi måste behålla vår tro och fokus genom den här perioden och vem vet vad som kan hända efter det. Vi tror att vi kan utmana om titlar i år och vi kommer att göra allt för att lyckas.

Petr Cech säger att Arsenalsegern var stabil och att laget hade bra koll på Villas anfallsspel.
- Jag tycker att vi kontrollerade matchen, även om det alltid är svårt att följa upp en fin insats i Champions League när man är tillbaka i Premier League. Vi gjorde ett bra jobb genom att vara uthålliga och fokuserade defensivt så att vi kunde hålla nollan samtidigt som vi gjorde de mål vi behövde. De hade ingenting att förlora i andra halvlek, men vi kontrollerade matchen ändå, säger Cech.

Cech höll nollan för 169:e gången i Premier League-karriären och tangerar därmed David James rekord för antal hållna nollor.
- Jag är självklart mycket stolt över rekordet, det känns otroligt. Jag hoppas självklart att siffran ska stiga och att det ska hjälpa oss att stanna kvar i ligatoppen och chans att slåss om titeln. Jag är lycklig över rekordet, men jag är mer lycklig är tre poäng idag.