Medlemmar: 5432 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsene Wenger hoppas att spelarna studsar tillbaka till mötet med Bournemouth.

Wenger: "Southampton ville mer än oss"

sön 27 dec 2015 kl 00:59

Arsene Wenger var inte nöjd med lördagens insats mot Southampton.

Arsenal gjorde en riktig plattmatch borta mot Southampton på lördagskvällen. Förlusten var Arsene Wengers blott andra någonsin på Boxing Day. Fransmannen var inte nöjd när han mötte pressen efter matchen.
- Det är ett svårt ställe att komma till. De valde att spela direkt och väldigt fysiskt. Vi förlorade för många dueller för att vinna matchen. Vi hade lite otur också eftersom alla målen var diskutabla, speciellt det andra. Vid det tredje skulle det inte ha varit hörna. Men Southampton gjorde det bra och fick kanske med sig domsluten tack vara att de visade mer vilja än oss.

Arsene menade att ingen kan veta om det var rätt beslut att starta med samma startelva för fjärde matchen i följd.
- Ingen kan bevisa att vi skulle ha vunnit om vi gjort tio ändringar. Vi kan inte skylla på att spelarna har spelat för många matcher, det är inte många som har spelat mer än 15 stycken.

Att försvaret hade det tufft berodde enligt Wenger inte på att de fyra försvararna samt Cech startat de nio senaste matcherna.
- Southampton var vassa och det kan hända ibland. Skulle vi spelat med spelare som inte spelat något alls så skulle det sägas att de var matchotränade. Nu måste vi studsa tillbaka om 48 timmar.