Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Wenger är nöjd med att Monreal signat nytt kontrakt.

Wenger hyllar Monreal: "Fantastisk attityd"

tor 21 jan 2016 kl 13:21

Häromdagen skrev Nacho Monreal på ett nytt kontrakt som löper ut 2019. Nu hyllar Arsene Wenger den spanske ytterbacken.

Nacho Monreal har imponerat under säsongen och startat samtliga 22 matcher som spelats i Premier League.  För Arsenal Player berättar Arsene Wenger varför Monreals hängivenhet och erfarenhet gör honom till en förebild.
- Jag är glad för han är hängiven Arsenal och att det är väldigt viktig. Han är en viktig spelare som både kan spela mitt – och vänsterback. Han har haft en bra kontinuitet i sitt spel i år och det krävs på den här nivån. Hans attityd har varit fantastiskt sedan han kom hit. Han vill förbättras och visar det i stora matcher.

Han känns som en naturligt stark back i Premier League?
- Idag skulle de flesta i Premier League säga att han är en stark spelare. Vi har två bra vänsterbackar i Gibbs och Monreal, ett tufft beslut att ta när jag ska välja vem som ska spela. Det är fantastiskt för oss dock att ha så bra försvar.

Hur viktig är hans lugna karaktär i ett försvar?
- Lugnet och hans fokuserade spel gör honom uppskattad i laget. Han vill ge sitt bästa till laget och alla känner det. Det är viktigt att ha en sådan stabilitet.

Arsene Wenger påtalar vikten av att hålla ihop denna grupp och han är extra nöjd med att Nacho Monreal förlängt kontraktet.
- Vi har många unga spelare som behöver omge sig med rutin. Monreal är ett strålande exempel för våra yngre och de behöver se hur man ska uppföra sig för att lyckas i ett lag, det står han för.

För vänsterbacken själv har det varit skönt att äntligen fått skriva på ett nytt kontrakt.
- Jag är verkligen glad för det har varit min avsikt att fortsätta spela för Arsenal. Jag har bra en relation med alla i laget och vi har utvecklats varje år.

Hur är det att förtroendet och stödet från tränaren?
- Det är viktigt men jag vill också trycka på stödet från publiken. De hjälper oss i varje stund att utvecklas och kommer bli viktiga i kampen om ligatiteln. Jag har uppskattat mitt samarbete med Wenger ända sedan jag kommit till klubben.

Hur mycket njuter du av konkurrensen med Kieran Gibbs?
- Det är komplicerat för jag tycker vi har många bra spelare, och det är ett svårt val att välja vilka som ska spela. Men det är bra för laget att många kämpar för att spela, håller uppe nivån.

Vad har gjort dig så bra denna säsong?
- Det har varit en resa för mig, lära mig ett nytt språk och ny fotboll. Jag är mer bekväm med omgivningen och det ger mig självförtroendet att spela bättre.