Medlemmar: 8804 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Petr Cech har räddat många poäng till Arsenal den här säsongen.

"Det hade varit ett misstag att inte signa Cech"

lör 23 jan 2016 kl 02:01

Petr Cech ställs imorgon mot sin gamla klubb för tredje gången den här säsongen. Och inför derbyt säger Arsene Wenger att det hade varit ett misstag om The Gunners inte värvade tjecken i somras.

Arsene Wenger säger att värvningen av Petr Cech i somras var en av hans hårdaste någonsin att göra. Arsenal köpte tjecken från Chelsea för £10 miljoner - men det var inte självklart att Wenger skulle säga ja till värvningen.
- Det var ett väldigt, väldigt svårt beslut för mig för jag rankar Ospina väldigt högt. Jag hade höga tankar om honom. Opsina är en målvakt, som i mina ögon, är underskattad. Speciellt i England, säger fransmannen.

Samtidigt erkänner Wenger att möjligheten att värva Cech inte gick att stå emot.
- Men att signa Cech var kanske en möjlighet som, låt oss säga så här "det här är en självklar transfer". Det var mer som att "gör du inte det här så är det ett misstag". Man vet en sak - man behöver en toppklasskeeper. Jag har sagt att det är en underskattad position. Man behöver en toppmålis för att göra bra ifrån sig.

Cech har varit lysande i Arsenal den här säsongen. Och Wenger hyllar sommarens enda nyförvärv.
- Han inger lugn, han kommunicerar bra, läser spelet bra och ser vad som ska komma. Han är lite som en coach. Den bästa platsen på planen är att vara keeper. För där behöver man inte springa och kan se allt. Han är som en kamera bakom laget.

En som inte är lika nöjd med att Cech gick till Arsenal är den nye Chelseatränaren Guus Hiddink som inför matchen säger att det var ett misstag att släppa 33-åringen till The Gunners.