Medlemmar: 8509 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Arsenal ligger under i "paus" mot Man City.

Underläge Arsenal i semifinalen av FA Youth Cup

lör 19 mar 2016 kl 03:34

Arsenal har tagit sig till semifinalspel i FA Youth Cup där man ställs emot Manchester City. Första mötet på bortaplan slutade med förlust 2-1. Jeff Reine-Adelaide stod för Arsenals enda mål i matchen.

Ungdomsturneringen, FA Youth Cup har alltid varit stor i England och värderas högt även inom Arsenal. Det har nu gått sju år sedan klubben senast bärgade titeln år 2009. Jack Wilshere var med och vann titeln då och han pratar fortfarande om den cupsegern som ett utav hans bästa fotbollsminnen. I årets upplaga utav turneringen har Arsenal bra chans att ta hem allting då man tagit sig hela vägen till semifinal.

Efter att ha slagit ut Liverpool på Emirates Stadium i kvartsfinalen lottades man mot Manchester City. Semifinalerna spelas över två matcher, på hemma- och bortaplan. De ljusblå fick även nitlotten att börja med spel hemma i Manchester. Klubben hade styrt upp en fyrverkerishow inne på deras akademiarena före avspark, The Gunners skulle dock avfyra sina kanoner direkt ifrån matchstart. Redan efter fyra minuters spel slog Jeff Reine-Adelaide till och gjorde 1-0 för Arsenal. Den franske talangen har haft många fina framträdanden den här säsongen och även fått chansen i A-laget. Det gäller för honom att ta nästa steg och konkurrera på riktigt som Alex Iwobi har gjort i år.

Arsenal fortsatte att trumma på efter sitt ledningsmål och Kaylen Hinds borde ha gjort lagets andra mål bara fem minuter senare då han sköt i ribban ifrån nära håll. City skulle dock vakna efter detta och satte igång sitt maskineri i laget. Kvitteringen kom i den 25:e minuten efter ett mäktigt avslut och sedan tog man även ledningen sex minuter innan paus. Detta kom helt välförtjänt då man dominerade spelet under större delen utav halvleken.

Manchester City öppnade även den andra halvleken starkt men Arsenal jobbade sig sakta in i matchen igen. Stephy Mavididi hade ett skott i stolpen i mitten utav halvleken som med lite flyt hade kunnat resultera i en kvittering. Både Reiss Nelson och svenske, Kristopher Da Graca stod för ett piggt inhopp för The Gunners men det räckte inte, matchen förlorades redan under den första halvleken. Laget faller ihop totalt på samma sätt som vi har sett A-laget göra massvis med gånger under de senaste åren. Chansen finns dock fortfarande att vända på detta i returen hemma i London. Den andra semifinalen spelas på Emirates Stadium den 4:e april och kommer sändas live på engelsk TV vilket skapar möjligheten att följa matchen via nätet.

Manchester City-Arsenal U18 2-1

Mål: 0-1 (4) Reine-Adelaide, 1-1 (25) Nmecha, 2-1 (39).

Så spelade Arsenal:

Hugo Keto – Chiori Johnson, Krystian Bielik, Marc Bola, Tyrell Robinson – Ben Sheaf, Ismael Bennacer – Jeff Reine-Adelaide, Kaylen Hinds, Chris Willock – Stephan Mavididi.

Avbytare: Kristopher Da Graca, Reiss Nelson, Joao Virginia, Marcus McGuane, Donyell Malen.