Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nytt depp efter nytt poängtapp för Arsenal.

Ny poängförlust - ny tappad ledning

sön 17 apr 2016 kl 19:12

Arsenal tappade nya viktiga poäng efter Crystal Palace sena kvittering. Nu börjar till och med fjärdeplatsen vara i fara för The Gunners.

Det säger något om 45 minuter av fotbollsspelande när det mest uppseendeväckande som händer är att domaren snubblar över en spelare. Som tur var fanns det dock i och med tilläggstiden ytterligare ett par minuter för Arsenal att skapa målchanser och just före halvtid tog Arsenal ledningen efter en sömnig första halvlek. Danny Welback vann tillbaka bollen efter att Crystal Palace-försvaret inte fått iväg den och han chippade in bollen mot Alexis Sanchez som i sin tur lobbnickade in bollen över Hennessey.

I andra halvlek hade Arsenal mest boll, men anfallen var alldeles för uddlösa. Özil hade ett bra frisparksläge där bollen gick precis utanför och Sanchez hade en nick som också missade mål. Med tio minuter kvar drev gästernas inhoppare Adebayor (remember him?) upp bollen på vänsterkanten innan den såsmåningom hamnade hos Bolaise som gick inåt i banan och sköt ett skott. Bollen var visserligen välplacerad, men inte överdrivet hård så nog borde Petr Cech ha hunnit ner och räddat.

Kommentar: Ny match, ny tappad ledning och nya tappade poäng. Matchbilden var dock alldeles för bekant - och den här matchen sammanfattar säsongen 2015-16 rätt bra. Arsenal passade runt bollen i vad som såg ut som lovande kombinationer, men när de avgörande bollarna skulle slås läste försvararna sönder passningarna och bröt.

Arsenal är ett lag utan självförtroende just nu. Det finns ljusglimtar som Iwobi, Özil och Sanchez, men som lag finns det ingen geist. Det kan inte ha varit många som har trott på tre poäng när Palace kvitterade - snarare kändes det som att det var gästerna som skulle sno med sig alla poängen. Det var faktiskt inte långt borta att Palace gjorde mål när Gabriel lyckades bryta Zahas dribbling i slutet.

Säsongen är på väg att rinna Wenger ur händerna nu. Han har sagt att vi ska döma laget efter säsongen och om laget inte avslutar med åtminstone fyra segrar riskerar supportrarnas dom att bli hårdare än någonsin. Vi har gått från att vara favoriter till titeln runt nyår till att rentav av missa fjärdeplatsen, och det raset är anmärkningsvärt till och med för Arsenal. Bedrövligt räcker inte ens som omdöme för den här våren.

Jag förstår att många supportrar valde att stanna hemma idag. Det var många platser på Emirates som gapade tomma idag och räkna med att det kommer se likadant ut på torsdag på West Bromwich. Det är klart att stämningen blir därefter. Jag förstår att folk inte orkar med att se laget underprestera gång på gång. Det är knappt att jag orkar se det själv - inte ens på tv. Och då har det gått långt kan jag meddela.