Medlemmar: 8780 st.

Alexis fortsatte visa fin form mot West Brom.

Alexis tvåmålsskytt mot WBA

tor 21 apr 2016 kl 22:38

För en gång skull blev det aldrig spännande, sedan Alexis Sanchez avgjort matchen mot WBA med två mål i den första halvleken.

Efter två raka kryssmatcher valde Arsene Wenger att stuva om i laget. In från start kom Per Mertesacker, Olivier Giroud och Aaron Ramsey istället för Gabriel, Danny Welbeck och Francis Coquelin. Under veckan hade det pratats mycket om hur många stolar som skulle gapa tomma och det var verkligen färre än på väldigt länge som dök upp på Emirates för matchen mot West Bromwich Albion.

De som kom fick se en flygande start för Arsenal. Redan efter fem minuter smällde det. Alexis Sanchez fick bollen med ryggen mot mål en bit utanför straffområdet. Han vände bort Sandro och fick iväg ett rappt skott som längs marken letade sig in bakom Foster i WBA-målet.

Arsenal fortsatte att skapa chanser efter målet och det skulle dröja drygt 25 minuter innan West Brom gjorde det samma. Först var det Alexis som skulle rensa bort en hörna men slog bollen via sin egen hand i straffområdet, utan åtgärd från domare Moss. Några minuter senare hade WBA en ny hörna som nickades i ribban av McAuley.

Det var dock Arsenal som dominerade spelet och stod för fint passningsspel. 33 minuter in kombinerade Hector Bellerin och Ramsey fint med ett väggspel som gav Bellerin ett bra skottläge. Spanjoren spelade dock istället snett bakåt till Mesut Özil som sköt ett skott som Foster tappade mellan benen. Tyvärr stod Dawson på mållinjen och kunde hindra 2-0. Det skulle däremot inte räcka länge. Bara fem minuter senare stod det 2-0 på matchtavlan efter att Alexis tryckt in en frispark. Chilenaren slog till med en hård och skruvad frispark bredvid muren. Det var i Fosters hörn men WBA-målvakten var på väg åt andra hållet och hann inte reagera.

Andra halvlek spelade Arsenal väldigt kontrollerat och släppte bara till någon enstaka målchans. Özil fick två bra lägen att göra 3-0 och Olivier Giroud sköt (efter att han hoppade in) Foster rakt i ansiktet. Det blev inte fler mål men väl en väldigt stabil seger. Skönt efter två turbulenta matcher.