Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ett långt och framgångsrik EM gör att Aaron Ramsey troligen missar Arsenals premiär den 14 augusti.

Ramsey: "Jag behöver några veckor ledigt"

tor 7 jul 2016 kl 11:52

Aaron Ramsey har gjort ett strålande EM - men fick se sitt Wales åka ur från läktarplats igår. Nu säger Arsenalmittfältaren att han ska ta några veckor ledigt. Och det troliga är att han missar premiären mot Liverpool.

EM:s stora överraskningslag Wales mästerskapssaga tog slut igår ikväll. En avstängd Aaron Ramsey fick se sitt landslag förlora med 0-2 i semifinalen mot Portugal.
Men walesarna har överträffat alla förväntningar och Ramsey har varit strålande i många av matcherna.
- Vi ska vara stolta över det vi gjort och jag tror att det kommer mer från oss, säger han till Evening Standard.
- Förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här nu. Vi har slagit några riktigt bra lag den här turneringen och bevisat att vi är mer än kapabla att stå upp för oss själva. Om jag innan mästerskapet hade sagt att Wales skulle gå till semifinal hade många skrattat åt mig. Men vi har uppnått det och förhoppningsvis kan vi bygga vidare på det här.

Nu väntar semester för Arsenalmittfältaren och han ska teama upp med The Gunners igen den 1 augusti - bara två veckor före premiären mot Liverpool.
Mycket tyder på att 25-åringen kommer att missa inledningen av ligaspelet.
- Arsene brukar vilja ge sina spelare lång vila. När tyskarna vann VM så kom de tillbaka bara dagar före premiären och missade den. Jag känner själv att jag behöver några veckor off nu, säger Ramsey.

Arsenal kommer med stor sannolikhet att komma till ligapremiären utan de spelare som lirat EM länge - det vill säga Ramsey, Mesut Özil, Olivier Giroud och Laurent Koscielny.