Medlemmar: 8706 st.

Serge Gnabry har gjort fem mål för tyskarna som är vidare till kvartsfinal.

Gnabrys målsuccé i OS

tor 11 aug 2016 kl 12:40

Gruppspelet i herrarnas OS-fotboll har precis avslutas vilket är ett bra tillfälle att sammanfatta hur det har gått hittills för de Arsenalspelare som deltagit med sina respektive länder. Gunners har två spelare på plats, Tysklands Serge Gnabry och Japans Takuma Asano.

Serge Gnabry startade på bänken i Tysklands första match mot Mexico men fick komma in i den 17:e minuten efter en tidig skada. Han kom snabbt in i matchen och kom till många lägen men avsluten satt inte där de skulle inledningsvis. Men så en bit in i andra halvlek satte han sitt första mål i turneringen, ett fint avslut från sin vänsterkant, välplacerat förbi Mexicos målvakt. Matchen slutade 2-2.

Målskyttet fortsatte i Tysklands andra match mot Sydkorea där Gnabry gjorde två av de tre målen. Ett välplacerat skott i det bortre hörnet och en frispark som något turligt styrdes in i mål. Det andra målet kom i den 92:a minuten då Tyskland låg under och jagade en kvittering. Matchen slutade 3-3.

Tysklands sista gruppspelsmatch mot Fiji var rena rama utskåpningen, vilket nog säger mer om Fiji än om Tyskland. Matchen slutade 10-0 och Gnabry bidrog med två av målen. Resultatet innebar att Tyskland tog sig vidare till kvartsfinal.

Takuma Asanos Japan ställdes mot Nigeria i den första gruppspelsmatchen. Asano inledde på bänken och byttes in i den 53:e minuten. Matchen var mycket målrik med två lag som inte riktigt fick till försvarsspelet. Asano hade en bra match och visade upp en mycket imponerande snabbhet. I den 70:e minuten får han dessutom göra sitt första mål i OS, ett snyggt sådant där han klackar in bollen förbi Nigerias målvakt. Matchen slutar 5-4 till Nigeria.

Japans andra match var mot Colombia på Arena Amazonia. En match som genomfördes i ett relativt högt tempo och där Colombia hade en 0-2-ledning i mitten av andra halvlek. Asano såg dock till att kvittera till 1-2 strax efter Colombias 0-2-mål. Ett snyggt avslut på en fin framspelning från Japans nr 18 Minamino. Matchen slutade 2-2.

I den sista gruppspelsmatchen ställdes Japan mot Sverige. Japan imponerade stort och dominerade i princip hela matchen. Sverige lyckades stå emot trycket ända fram till den 65:e minuten då Japan gjorde 1-0. Asano visade upp en bra arbetsinsats och återigen imponerade hans snabbhet. Matchen slutade 1-0 till Japan. Resultatet räckte dock inte för att Japan skulle ta sig vidare till kvartsfinal.

Sammanfattningsvis har båda Arsenalspelarna imponerat i gruppspelsomgången i OS. Tillsammans har de gjort sju mål på sex matcher och varit avgörande för sina respektive länders insatser.

I kvartsfinal ställs Tyskland mot Portugal. Matchen spelas lördagen den 13 augusti klockan 18.00.