Medlemmar: 8819 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Giroud pratar ut efter den tunga starten på säsongen, med skadan och utvisningen mot PSG.

Giroud: "Jag hade tufft efter EM"

tis 8 nov 2016 kl 13:49

Skadad och lite speltid. Nu pratar Olivier Giroud ut om den tuffa tiden efter EM. - Jag kom tillbaka sent och när jag försökte få ordning på det blev jag skadad, säger den franske anfallaren.

Frankrike möter Sverige på fredag på Stade de France i VM-kvalet. Och Arsenalanfallaren Olivier Giroud är återigen med i den franska truppen efter den senaste petningen.
I en intervju med den tidningen Le Figaro berättar Giruod om den tuffen starten han haft på säsongen.
- Det var tufft efter EM. Jag kom tillbaka sent om man jämför andra och mina lagkamrater var redan i fas och spelade. Jag försökte snabbt komma tillbaka för att få spela matcher, men blev skadad, säger han.

När han väl fick spela med franska landslaget och Arsenal blev han skadad - och utvisad mot PSG på Parc de Princes.
- Jag gjorde mål för Frankrike tidigt i september, men blev skadad när vi mötte PSG. Den matchen kostade mig, med det röda kortet och skadan. Det var en svår period för mig.

När Giroud väl skakat av sig tåskadan hade Arsenal, med Alexis på topp, fått fart på spelet. Då fick fransmannen nöta mycket bänk.
- När jag ser Arsenal från sidan, och spelarna spelade bra och vi hade en bra start på ligan, så intalar jag mig själv att tåget har lämnat perrongen utan mig och att jag inte får hamna för långt efter. Wenger visste att jag behövde ett break efter EM då vi gick långt. Jag ville spela igen så snabbt jag kunde, men han insisterade och sade att jag skulle ta tid på mig och att vissa spelare behövde till november på sig efter ett mästerskap för att komma tillbaka.

Giroud säger att han trodde att han skulle få starta mot Southampton, men så blev det inte. Och före matchen mot PSG hade anfallaren ett samtal med Wenger. En match där han hoppade in i andra halvlek - och blev utvisad.
- Vi snackade på morgonen i Paris och han sade att jag inte var långt ifrån att vara tillbaka. Helt ärligt, jag var skadad, vilket var en stor besvikelse.

Giroud har kontrakt med Arsenal till sommaren 2018 och han ser sin framtid i klubben.
- Jag känner mig bra här och jag vill spela på högsta nivå så länge jag kan. Jag känner att jag har kraften att göra det. Jag har inte knackat på dörren på Wengers kontor. Vi får se vad som händer, jag är inte orolig, min tid kommer. Han har alltid stöttat mig när jag haft det svårt och jag tvivlar inte på att han kommer att fortsätta göra så. Jag ska inte ljuga, det har funnits situationer när jag varit besviken och missnöjd med situationen. Tränaren vet det. Han är den som fattar besluten. Jag kommer att kämpa för mig plats och jag är inte den typen av spelare som ger upp och kräver saker. Även om jag inte kommer att spela alla matcherna så kommer tränaren använda mig. Vi får se hur det ser ut efter säsongen. Men om speltiden fortsätter att minska så får vi se. Jag kan inte spela en av fem matcher.

Anfallaren säger också att han besviken att inte ha fått starta mot Tottenham efter sina två mål mot Sunderland och nickmålet i Bulgarien.
- Tränaren har sagt att han tycker om mig för min karaktär. Mot Sunderland gjorde jag två mål med mina två första touch i matchen. Det händer inte varje dag. Jag hoppades få starta mot Tottenham efter två bra matcher, men det blev inte så och det var en besvikelse.