Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Wenger att chansa och spela Alexis som Chile gjorde? På lördag vet vi.

Är Alexis med mot United eller ej?

tor 17 nov 2016 kl 11:58

Enligt Alexis själv är det inte är några problem att spela mot Manchester United på lördag. Arsene Wenger är mer försiktig och säger att Arsenal kommer ta ett beslut på fredag när chilenaren är tillbaka på Colney och har tränat.

Alexis Sanchez har haft problem med en hamstringskada den senaste veckan - men spelade ändå Chiles andra VM-kvalmatch det här uppehållet.
Arsenalanfallaren gjorde stor succé och blev hjälte med sina två mål. Dessutom var han högst delaktig i kvitteringsmålet i slutet av första halvlek.
Efter matchen ska Alexis ha sagt:
- Jag reser till London idag, tränar på fredag och åker sedan till Manchester för att spela på lördag lunch. Det är inte några problem för mig att spela.

På dagens presskonferens snackade Arsene Wenger om Alexis och var lite mer återhållsam.
- Det fanns frågetecken före matchen och vi visste inte om han skulle spela eller inte. Till slut beslutade de sig för att han skulle spela. Efter matchen smsade han oss och berättade att han var i bra form. Han gick av efter 84 minuter. Vi behöver vänta till imorgon när vi träffas (för att se om han kan spela), säger Wenger.

- Jag kommer överväga risken, att låta honom spela, för han har spelat med en lårskada, eller under tiden han återhämtat sig från en lårskada. Vi behöver prata med honom och se hur han mår. På den fronten är det mycket upp till spelaren och ärligheten, hur de känner sig, säger Wenger.

Alexis har gjort åtta mål på sina 15 matcher den här säsongen.