Medlemmar: 8698 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Olivier Giroud tyckte det var hårt mot WBA - men fick ändå gå jublande av planen efter sitt mål.

Giroud: "Det var en stor lättnad"

mån 26 dec 2016 kl 19:51

Trots dåligt med speltid har Olivier Giroud gjort sex mål den här säsongen. Fransmannens nickmål mot WBA räckte till tre oerhört välbehövliga poäng.

Tiden var på väg att ta slut och matchen såg ut att rinna Arsenal ur händerna. Då pickade Mesut Özil Olivier Giroud - som nickade in 1-0 till Gunners med bara tre minuter kvar att spela.
- Det är en stor lättnad. Vi tryckte på och tryckte på mot slutet och vi fortsatte att tro på vårt spel. Det är ett stort avslut, en fantastisk känsla. Det är skönt för oss att vi alltid försöker hitta en bra lösning när vi haft lite oflyt på sistone. Tack gode gud att vi lyckades, säger fransmannen till Arsenal.com.

Annars såg det ut som att Ben Foster skulle bli hjälte. WBA-keepern tog allt. Tills Giroud klev fram och satte sitt sjätte mål för säsongen.
- Foster spelade väldigt bra idag. Han gjorde en bra räddning på min första chans och jag hade lite tur som fick bollen över honom. Det var ett väldigt bra inlägg från Mesut och jag försökte bara slutföra jobbet. Jag skulle vilja säga att vi är ett väldigt starkt lag, men en bra och stark mentalitet och det var väldigt viktigt att vi vann idag. Vi har visat stor mental styrka igen.

Segern satt där den skulle efter två raka förluster.
Giroud tyckte den var viktig.
- På hemmaplan måste du vinna, framför allt efter två besvikelser. Det var en väldigt viktig match för oss och vi ville verkligen vinna, vi behövde verkligen vinna de här poängen. Jobbet är gjort, men det var hårt. Vi mötte sex spelare i deras backlinje, tre på mitten och en anfallare. Men vi gav aldrig upp. Det var en grym känsla att få göra mål. Och en lättnad.