Medlemmar: 8780 st.

Olivier Giroud firar sitt fantastiska mål.

Makalöst konstmål av Giroud gav derbyseger

sön 1 jan 2017 kl 18:57

Olivier Girouds 1-0-mål var allt nyårsdagens seger mot Crystal Palace kom att handla om.

Arsenal gjorde tre förändringar jämfört med startelvan mot West Bromwich. Den skadade Kieran Gibbs ersattes av Nacho Monreal och Mohammed Elneny startade bredvid Granit Xhaka istället för Francis Coquelin. Mesut Özil var sjuk och hans plats på mitten tog Alex Iwobi hand om medan Lucas Perez fick starta på högerkanten. Hemmalaget startade matchen bra och skapade betydligt fler chanser än senast. Olivier Giroud och Lucas Perez hade båda två chansen att stöta in ett lågt inlägg men missade precis.

Som senast mot West Bromwich bröts dock dödläget av Olivier Giroud. Denna gång redan i den 17:e minuten och i form av ett makalöst klassmål. Fransmannen höll ett kontringsförsök vid liv genom en elegant klackpassning på egen planhalva och satte sedan full fart mot mål (på ett ganska spektakulärt vis). Alexis Sanchez lyfte in bollen från vänsterkanten precis utom räckhåll för tidigare lagkamraten Mathieu Flamini men också strax bakom Giroud. Anfallarens lösning blev en perfekt så kallad skorpionklackspark som skickade bollen, via ribban, in i krysset. Ett mål som med största sannolikhet kommer klassas som årets snyggaste också om 364 dagar.

Arsenal fick en jättechans att utöka ledningen i slutsekunderna av första halvleken efter schabbel i Palace-försvaret. Alexis Sanchez fick till slut bollen i bra läge framför mål men avslutet gick rakt på Hennessey i Crystal Palace-målet.

Arsenal fortsatte starkt i den andra halvleken och drygt tio minuter in kom belöningen. Monreal slog ett lågt inlägg från vänsterkanten som rensades rakt upp i luften. När bollen väl kom ner var Alex Iwobi först och nickade bollen mot mål. En Crystal Palace-försvarare försökte nicka undan bollen på mållinjen men den gick istället återigen via ribban och in i mål.
Arsenal kontrollerade resten av matchen och hade ett par bra möjligheter att utöka ledningen men matchen slutade 2-0. Det alla kommer minnas från matchen är tveklöst Olivier Girouds fantastiska mål. Ett mål som kommer visas överallt och leva kvar i minnet väldigt länge.