Medlemmar: 8561 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Alexis Sanchez är hård både mot sig själv och andra, det har Oxen fått erfara.

Ox: "Alexis kräver det bästa av alla"

tor 2 feb 2017 kl 17:53

Alex Oxlade-Chamberlain gjorde inte mål på Alexis passning i slutskedet mot Crystal Palace när Arsenal vann med 2-0. Då fick han sig en skopa av chilenaren efter matchen.

Alexis Sanchez har förmodligen den största vinnarskallen i Arsenal. Chilenaren sliter alltid på planen - och blir ofta sur om han inte får spela, eller blir utbytt.
Han kräver också mycket av sina lagkamrater.
Det berättar Alex Oxlade-Chamberlain om i Arsenal's weekly membership newsletter.

Händelsen som han refererar till är efter segern mot Crystal Palace på nyårsdagen. Gunners vann med 2-0. Det var i den matchen Olivier Giroud gjorde sitt skorpionmål.
Oxen kom in med 13 minuter kvar och hade ett kanonläge att göra 3-0 på Alexis passning.
Men förvaltade inte.

- Det är många gånger som vi gått av planen när vi vunnit men han är fortfarande inte nöjd med något. Som exempelvis mot Crystal Palace. Vi vann med 2-0 och i slutet av matchen bröt han in och passade mig. Jag sköt och Wayne Hennessey räddade. Grabbarna var nöjda i omklädningsrummet efteråt, men Alexis kom till mig i duschen och sade "min vän, ska du göra mål? Åh, nej min vän ... jag passar bollen till dig, du tar en kopp te, du väntar ... och sen skjuter du".
- Jag skrattade bara och sade "yeah, förlåt min vän". Han vill alltid ha assists, han vill alltid göra mål och det är det som gör honom till den spelare han är. Han är alltid sugen på det och skickar det vidare till oss. Vi har många sådana karaktärer i laget.

Oxen säger att Alexis sätt att vara smittar av sig.
- Han är absolut en sådan spelare som tar fram det bästa hos en för han är väldigt krävande, både när det gäller honom själv och andra.