Medlemmar: 8894 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Nej, inte nu igen ...

Wenger: "Allt gick lite grann emot oss"

lör 4 feb 2017 kl 22:09

Same old story. Arsene Wenger fick från läktarplats se Arsenal få stryk för andra gången den här veckan. - Våra mest erfarna spelare gjorde inte sina bästa matcher, säger fransmannen.

Arsenal hade chans att ta in poäng på serieledande Chelsea den här veckan. Men det blev tvärtom. Contes lag var åtta poäng före. Nu är man tolv före och Arsene Wenger kunde från läktarplats bara se på när Gunners försvann ur titelstriden.
Efteråt summerade fransmannen matchen:
- Vi hade en bra start, men var inte kliniska nog när chanserna kom. Efter det så borde vi fått frispark när de gjorde mål. 100 procent foul. Sen satte vi Chelsea i läge som de vill vara i. De försvarar sig och väntar på att få kontra och de gör det väldigt bra. De är väldigt välorganiserade i försvaret och kvicka i omställningarna.

- Det andra målet avgjorde matchen. För efter det var det mycket svårare. Vi hade rätt attityd, men saknade erfarenhet. Kanske även kvalitet och våra mest erfarna spelare gjorde inte sina bästa matcher. Men laget gav absolut allt till slutet. Vi saknade mognad i uppbyggnadsspelet och blev av med bollen och åkte på kontringar under en period av matchen som vi inte hade råd med.

Hur mycket oroar det att ni misslyckas i de här stora matcherna?
- Det är alltid oroande. Men vi måste acceptera det idag och förbereda oss för nästa match.

Var Chelsea helt enkelt bättre idag?
- Ja, de såg mer kraftfulla ut. Men så kan intrycket vara ibland när ett lag slår tio passningar för att vara farliga jämfört med ett lag som spelar för att kontra. Det är klart att de har kraftfulla spelare, som Hazard vid det andra målet. Kanté, Costa, de har den kraften.

Är du oroad att ni inte har den motståndskraften i ert lag?
- Vi har det, jag ifrågasätter inte den. Idag kändes det som allt gick lite grann emot oss. Vi begick ett taktiskt misstag vid första målet och på toppen av det hade vi otur. Vid andra målet var vi lite naiva. Men vi försökte att komma tillbaka och spelade med fem anfallare. Då är lätt att man bli avslöjad i kontringsspelet.