Medlemmar: 8776 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Det blev en ny svidande förlust för Wenger och Arsenal.

1-5 igen - Arsenal ute ur CL

tis 7 mar 2017 kl 22:44

Efter utskåpningen på Allianz Arena skulle Arsenal göra en bra insats för att rädda upp sin heder. Då blev det 1-5 igen ..

Inför returmötet med Bayern München så fastslog Arsenals lagkapten Per Mertesacker: ”Jag tycker att man sett vid flera tillfällen att vi helt är redo att ta fighten. Det vill jag se. Det är verkligen fokus, att vi kommer tillbaka och visar vår styrka. Det är upp till oss att visa upp en annan sida. Det är verkligen något som vi kräver för vi bokstavligen kastade bort det i andra halvlek på Allianz Arena. Nu är det verkligen upp till oss att ta ett första steg mot att göra våra fans stolta igen”. Det blev något helt annat.
Igen.

Första tio minuterna av matchen kändes det som att Gunners gjorde allt för att inte lyda tyskens uppmaningar.
För Bayern hade väl bollen 90 procent av tiden och Arsenal såg ut lite som vanligt. Det var oorganiserat och vi kom inte rätt i något. Men så hände något och Arsenalspelarna började ta löpningar, började jobba och började vinna närkamper.
Matchbilden svängde – även om det var en väldig svalstämpel över det hela då det krävdes så väldigt mycket för att det skulle bli match igen.

Walcott öppnade Arsenals chanskonto. Anfallaren fick ett fint läge efter en långboll. Theo lyckades dock inte ta ner den och Neuer kunde avstyra.Nästa halvchans fick Giroud som trängde sig före Martinez i boxen, men nicken smet precis utanför.

Men efter 20 minuter bröts ”dödläget”. Walcott tog sig fint fram på högerkanten och ska passa Giroud, som inte kan ta emot bollen och Theo kan sno den tillbaka mellan Bayernförsvararna. Vinkeln är dock dålig, men det hindrar inte Walcott från att prickskjuta 1-0 i nättaket bakom Neuer.

Nu är det Arsenal som har kontroll på matchen. Walcott har först ett straffläge, men får hörna. I efterspelet släpper Mustafi lös Walcott med en bra boll, men det går att lura Neuer i första krysset en gång.
Inte två.
Bayern har inte mycket i anfallsväg, men en chans sticker ut när Robben skickar in bollen till Lewandowski som inte får träff på volleyn fri med Ospina.

Om det fanns en gnutta hopp i paus så släcktes allt tio minuter in i andra. Laurent Koscielny hade ner Lewandoswski i boxen. Ska sägas att polacken föll oerhört lätt. Men en svag grekisk domargrupp tyckte så klart att det var straff.
Kos fick varning.
Blev arg och det såg ut som att han snackade till sig ett andra gult kort och åkte ut.
Lewandowski satte enkelt 1-1.
Senare på tv-bilderna verkar det som att straffområdesdomaren sade åt huvuddomaren att ta ett rött istället.
Utvisad blev hur som helst Koscielny.

Bayern kunde i den 68:e minuten göra 1-2 efter ett sydamerikanskt dubbelfel av Arsenal. Ospina bjöd först bort bollen, men Alexis lyckades vinna tillbaka innan han också slarvade så att Robben kunde näta.

Sen visade Xhaka upp sin dåliga sida. Slog bort en enkel passning, sänkte Rafinha och Bayern genom Douglas Costa kunde kontra in 3-1.Vidal kunde två minuter senare chippa in 1-4 efter nytt dräll av Arsenal.
Samme Vidal gjorde även 1-5 och då kunde vi plita ner en tvåsiffrig förlust över de två matcherna.
Halva arenan hade i och för sig redan gått.

Även om vi så klart åkte ut redan efter det första mötet och även fast de grekiska domarna hade stor roll i dagens match så är det inget annat än pinsamt.
Arsenal skulle göra en bra insats, där man egentligen kunde strunta i resultatet – då blir det 1-5 igen och totalt vinner Bayern med 10-2.
Behöver det sägas något mer?