Medlemmar: 3660 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Alexis ta i hand och signa ett nytt kontrakt eller är detta den sista våren vi ser honom i den rödvita tröjan?

Wenger kommenterar Alexis uttalande

lör 1 apr 2017 kl 00:58

Alexis Sanchez fällde några kryptiska kommentarer innan han lämnade Chile. Arsene Wenger försökte lugna ner det hela på presskonferensen inför mötet med Manchester City.

Alexis Sanchez gick efter senaste VM-kvalmatchen upp jämsides med Marcelo Salas som Chiles bästa landslagsmålskytt någonsin när han pangade in den fantastiska frisparken mot Venezuela.
Efter matchen mötte han media.
Och sade då:
- Jag trivs med att bo i London och hoppas kunna avsluta mitt kontrakt bra där. Jag skulle vilja stanna i en stad länge, i ett lag som vinner, med vinnarmentalitet.

Citatet satte så klart snurr på lite allt möjligt för det kan ju tolkas lite som man tycker passar. Redan innan kom uppgifter i engelsk press att Chelsea gärna värvar Alexis i sommar och det snackades även om att Arsenal hängt på anfallaren en prislapp på £50 miljoner.
Hans kontrakt går ut sommaren 2018 och skriver han inte på ett nytt innan nästa transferfönster stängs kan vi räkna med att han säljs.

Arsene Wenger fick naturligtvis frågor i ämnet på presskonferensen inför söndagens möte med Manchester City.
Han gjorde så gott han kunde för att tolka uttalandet positivt och sade:
- Jag tror personligen att han trivs här. Det är sant att vi inte har förlängt hans kontrakt än. Jag hoppas att han stannar i klubben, men jag tror också att man behöver vara försiktig när spelare ger intervjuer i sina hemländer. Som ni sade, översättningen är inte alltid exakt det som sägs. Jag ser inget annat än det. Han sade att han vill vinna ligan och det är det som alla vill. Jag förstår det helt.

Förhandlingarna mellan Alexis och Arsenal är lagda på is till efter säsongen. Det ska Wenger ha sagt under landslagsuppehållet och det bekräftade han också på presskonferensen.