Medlemmar: 3660 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kommer Alexis och Özil stanna eller lämnar de Arsenal i sommar?

Senaste nytt om Özil och Alexis

tor 1 jun 2017 kl 15:20

Det är mycket snack om Alexis Sanchez och Mesut Özils Arsenalframtid. Vi har samlat med mesta av det bästa av snacket.

Både Mesut Özil och Alexis Sanchez har kontrakt med Arsenal som går ut nästa sommar. Förhandlingar med båda har skett under våren, men lades sedan på is när ingen lösning kunde hittas.
Nu ska samtalen återupptas.
Då kommer också ryktena.

Independent skriver att duon kommer att säga nej till de nya kontraktsförslagen som Arsenal kommer med. Detta trots att Arsene Wenger signat ett nytt tvåårskontrakt. Tidningen skriver att Özil och Alexis ska vara beredda att kliva in i nästa säsong utan att signa nya avtal. Frågan är hur sugna Arsenal är på det? Att låta dem spela ut sina kontrakt och kunna gå gratis 2018.
Alexis ska vara sugen på en flytt till Bayern, medan intresset för Özil verkar mer svalt.

Det är mer lönesnack i Evening Standard. Och även värvningssnack. De skriver att Özil och Alexis ska se vad Gunners gör på transfermarknaden i sommar innan de bestämmer sig för hur de ska göra. Alexis ska ha varit besviken 2015 när klubben bara köpte Petr Cech under sommaren. ES skriver att duon har snackat med Wenger om tänkbara nyförvärv under våren.
Dessutom ska de vilja ha mer i lön än det som klubben erbjuder. Arsenal ska har erbjudit Alexis en paketlön som är värd £300 000 i veckan. Chilenaren använder då sitt högre erbjudande från Kina, plus intresset från Manchester City, Chelsea, PSG och Bayern München för att driva upp sin lön.
Özil å sin sida har ett erbjudande om en lön på drygt £250 000 på bordet från klubben.

Den gamle Arsenalbacken Martin Keown tycker att det skulle vara rätt beslut att släppa duon i sommar då han tycker att de fått för stort spelrum och svikit Wenger under säsongen.

Enligt Mirror så har Özil och Alexis "gått ihop" i förhandlingarna om nya avtal för att få upp lönerna till £350 000.