Medlemmar: 8708 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Kan Vieira vara ett kommande alternativ till att bli Arsenaltränare?

Vieira: "Att ersätta Wenger är tufft"

mån 19 jun 2017 kl 15:19

Arsenal gav Arsene Wenger ett nytt tvåårskontrakt. Nu säger klubbens förre storstjärna Patrick Vieira att Gunners behöver planera för ett liv utan fransmannen, för att ersätta honom blir tufft.

Många Arsenalfans ville se att klubben bytte manager efter säsongen. Men så blev det inte. Arsene Wenger skrev på ett nytt tvåårskontrakt.
Den förre storspelaren Patrick Vieira tycker det trots allt var det bästa alternativet.
- Han borde inte ha lämnat, helt ärligt, för Arsenal kan inte hitta en bättre tränare just nu, säger Paddy till ESPN.

Istället poängterar den 40-årige New York City-tränaren att klubben behöver göra sig redo för ett liv utan Wenger.
- När man tittar på andra klubbar, när du tittar på tränare som stannat i en klubb länge, så är det inte lätt. Jag tror det är något man måste förbereda. För när du varit i en klubb i 20 år, det är något annat än i två år. Att ersätta Wenger kommer att bli tufft. Det kommer bli riktigt svårt och något som man måste planera.

Vieira, som gjorde 279 matcher och vann ligan tre gånger med Gunners, passar även på att hylla Wenger.
- Arsene var fantastisk för mig. Jag var i Arsenal när jag var 19, 20. Jag flyttade till ett land där allt var annorlunda och nytt. Fotbollen, kulturen och språket. Jag gjorde misstag i min karriär, men Arsene trodde alltid på mig och det gjorde att jag tog ansvar för det jag gjorde både på och utanför fotbollsplanen. Det hjälpte mig växa upp, säger Vieira.