Medlemmar: 8706 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Mesut Özil och hans lagkamrater blev fullständigt utspelade.

Arsenal avklätt på Anfield

sön 27 aug 2017 kl 20:06

Ett pinsamt dåligt Arsenal föll på Anfield. Lagets inställning och insats var så långt ifrån acceptabel som det bara är möjligt.

Matchhändelser:
17: 1-0 Firmino (assist Gomez)
20: Varning Lovren
22: Varning Welbeck
23: Varning Gomez
40: 2-0 (Mané (assist Firmino)
40: Varning Xhaka
46: Byte Arsenal (Coquelin in, Ramsey ut)
49: Varning Özil
57: 3-0 Salah
62: Byte Arsenal (Giroud in, Alexis ut)
62: Byte Arsenal (Lacazette in, Oxlade-Chamberlain ut)
73: Varning Holding
74: Byte Liverpool (Sturridge in, Mané ut)
77: 4-0 Sturridge (assist Salah)
80: Byte Liverpool (Milner in, Firmino ut)
84: Byte Liverpool (Grujic in, Can ut)

Fyra tankar om matchen
Symbolmatcherna
De senaste säsongerna har Arsenal framförallt haft problem med tre typer av matcher i ligan. Premiären, bortamatcher mot Stoke och matcher mot topplagen. Det har därför varit intressant att följa Arsenals inledning av säsongen, där just dessa matcher har utgjort de tre första omgångarna. Hur talande har facit inte varit?
Resultatet i premiären talade för ett trendbrott, men i och med matcherna mot Stoke och Liverpool är det övertydlig att Arsenals problem är samma som förra säsongen. Och säsongen innan den. Och säsongen innan den. Och säsongen innan den. Ni fattar.
Wenger har inte lyckats förändra laget över sommaren och ingenting tyder på att någonting kommer att se annorlunda ut säsongen 2017-18. Lagom kul insikt att få när det återstår 35 omgångar av Premier League.

Laguttagningen
Om du förfogar över en trupp där spelarna underpresterade säsongen innan, varför ska då samma spelare få fler chanser? Särskilt när man har betalat dyrt för att förstärka truppen i form av Lacazette och Kolasinac. Vad är poängen att värva nya spelare om man inte använder dem? Och om nu inte Lacazette spelar, varför startar inte Giroud?

Lätt att göra mål på Arsenal
Trebackslinjen som fungerade så bra i slutet av förra säsongen har fullständigt krackelerat under inledningen av denna. Åtta insläppta mål på tre matcher och svaj i såväl samspelet som i de individuella prestationerna. Detta kan inte bara tillskrivas det faktum att Wenger i alla tre matcher den här säsongen har valt att spela med åtminstone en spelare i backlinjen som inte är mittback, utan även de som normalt sett är stabila - Holding, Mustafi och Koscielny - har gjort riktigt svaga insatser. Utan en fungerande backlinje är det extremt svårt att vinna fotbollsmatcher i allmänhet och i Premier League i synnerhet.

Inställningen
Den största frågan vi kan ställa oss efter den här matchen rör spelarnas inställning. Att se laget förlora tror jag att de flesta - när vi ser nyktert på det - kan acceptera så länge det är tydligt att spelarna har gjort allt de kan för att vinna matchen. Idag var spelarnas inställning chockerande usel. Endast Petr Cech kan komma undan med godkänt efter den här fullständiga genomklappningen mot ett lag som som dessutom spelade en tuff kvalmatch till Champions League i veckan. Att så många namnkunniga spelare kan se så uppgivna ut och så fullständigt spela utan glöd är bortom frustrerande. Att så många namnkunniga spelare kan bli så avklädda är bortom begripligt. Och att så många namnkunniga spelare kan vara så svaga på samma gång är bortom acceptabelt.

Spelarbetyg:
33. Cech 5
Bör inte direkt lastas för något av målen, men vilken roll har han i att försvaret stämmer så dåligt? Hur dirigerar han sina backar?

16. Holding 2
Passiv på 2-0-målet. Avklädd i den andra halvleken. Ute på alldeles för djupt vatten för sin kapacitet just nu. Men det är knappast hans fel att Wenger spelar honom.

5. Koscielny 4
Vi har väntat på comebacken, men det kändes inte som att han var den stabile ledaren som backlinjen behöver.

18. Monreal 3
Har kommit helt fel in i den här säsongen. Dags att ge någon annan chansen som mittback om Arsenal alls ska fortsätta med trebackslinje.

15. Oxlade-Chamberlain 2
Såg inte ut att vilja vara på Anfield. Som någon skrev på Twitter: Han spelade som en spelare som inte vill riskera något inför en läkarundersökning hos en ny klubb.

29. Xhaka 3
Återigen skyldig till slarv som orsakade baklängesmål. För tidigt att döma ut honom givetvis, men utrymmet för fler misstag är ytterst begränsat om det ska vara värt att göra honom till en nyckelspelare.

8. Ramsey 4
Jag förstod inte varför han byttes ut. Fanns många spelare som var sämre än honom.

24. Bellerin 3
Juniormisstag före 3-0-målet. Ska inte ske på den här nivån.

11. Özil 3
Anmärkningsvärt anonym. Vad är det som händer med den tyske stjärnan?

7. Alexis 2
Ringrostig och ointresserad. Var en skugga av sitt vanliga jag. Var det här det sista vi såg av chilenaren i Arsenaltröjan?

23. Welbeck 3
Sliter och sliter, men får inte ut något av det. Hade en chans tidigt i matchen, men missade som vanligt.

34. Coquelin 4
Kom in för att få in glöd i laget, men falnade efter en positiv start.

12. Giroud 4
Visade vissa intentioner, men kom ingenstans.

9. Lacazette 3
Tämligen osynlig.