Medlemmar: 8705 st.
Visa menyn

Foto: Bildbyrån

Ancelotti är Källströms val.

Källström vill ha Ancelotti till Arsenal

ons 25 apr 2018 kl 16:02

Spekulationerna om vem som blir är i full gång. Kim Källström har sin favorit klar. - Är man smarta tar man Carlo Ancelotti.

Unga tyskar, spelskickliga spanjorer, gamla spelare - eller en italiensk räv. Alternativen är många när Arsenal ska anställa en ny tränare i sommar.
Kim Källström, som gjorde en vår i Gunners och vann FA-cupen, tycker man ska satsa på rutin.
- Är man smarta tar man Carlo Ancelotti eller någon som varit med på den här nivån tidigare och som klarar av att hantera det. Arsenal behöver inte ha honom som tränare i tio eller 22 år. Det räcker med någon säsong för att hitta en övergång till en tränare man definitivt vill ha, så att de hinner landa i den här ”post Wenger-eran” på något sätt, säger Kim Källström till Eurosport.

Arsene Wenger meddelade i fredags att han efter nästan 22 år lämnar klubben i sommar.
- Det är alltid svårt när förre tränaren varit i klubben länge, men man får inte göra Manchester Uniteds misstag och ta en tränare som inte har varit på den nivån tidigare. Det blev någon form av kulturkrock när David Moyes trodde att han tränade Everton, säger Källström.

Det ryktats att Ancelotti, som har en diger tränarkarriär, är nära att ta över som förbundskapten för det italienska landslaget - och han nämns inte som en favorit till jobbet i Arsenal i brittisk media.